CAP Doctor Lluís Sayé

Carrer de Torres i Amat, 8
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 301 25 32
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLluísSayé
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Doctor Lluís Sayé està format per l’equip d’atenció primària (EAP) Raval Nord


El CAP Doctor Lluís Sayé rep la Medalla d’Honor de Barcelona 2021

30/11/2021

El CAP Doctor Lluís Sayé han rebut la Medalla d’Honor de Barcelona 2021, que és una distinció de l’Ajuntament de la ciutat a la seva implicació en els problemes sanitaris, però també en l’abordatge de problemes socials, econòmics i comunitaris. El lliurament és un reconeixement a persones i entitats de la ciutat que, amb la pràctica de la seva labor professional o social, han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana.

La Medalla d’Honor es va aprobar a finals del mes de juliol a proposta del districte de Ciutat Vella i s’han concedit conjuntament als 5 centres d’atenció primària d’aquests districte, que són els CAP Casc Antic, Doctor Lluís Sayé, Drassanes i Gòtic, de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, i el CAP Barceloneta, gestionat pels Parc Sanitari Pere Virgili.

Més informació sobre reconeixements de la ciutadania a professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat per la seva tasca durant la pandèmia.


Consulta oberta d’ITS

25/01/2021

El CAP Doctor Lluís Sayé ofereix la consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dimarts, de 15 a 20 h i va a càrrec dels referents d’ITS: Pelayo Martinez i Nicolás Laredo, metges de família i comunitària i Antonia Raya, infermera de família i comunitària de l’Equip d’Atenció Primària Raval Nord del CAP Doctor Lluís Sayé

Cal demanar cita prèvia al taulell del centre o trucant al 93 301 27 05. Pregunteu al vostre professional sanitari de referència per a més informació.

Dia: Dimarts
Hora: de 15 a 20 h
Lloc: CAP Doctor Lluís Sayé (Carrer de Torres i Amat, 8)


Els professionals del CAP reforcen vincles amb la comunitat filipina 

17 de juny de 2018

Els professionals del CAP Lluís Sayé participen en la festa de la independència de Filipines per apropar-se a una població que no va sovint al CAP i que té alguns problemes de salut que es podrien resoldre amb la prevenció i el diagnòstic precoç, com són els problemes cardiovasculars associats al consum de shabú, una droga del tipus de la metamfetamina.


4 de setembre de 2017

David Garcia-ITS-CAPLluisSaye
El metge David Garcia al congrés europeu sobre infeccions de transmissió sexual de Hèlsinki

El 31è Congrés Europeu sobre infeccions de transmissió sexual (ITS), que s’ha celebrat a Hèlsinki (Finlàndia) del 31 d’agost al 2 de setembre de 2017, ha comptat amb la participació del metge de família i referent d’ITS del CAP Doctor Lluís Sayé, David Garcia, que ha presentat dos estudis on han col·laborat diferents professionals.

El primer treball planteja la possibilitat de considerar l’espiroquetosi intestinal com a una ITS després d’un estudi descriptiu de 6 casos diagnosticats en dues unitats de Barcelona des de 2009 a 2016.

El document conclou que el fet que aquests pacients practiquessin sexe anal i oro-anal sense protecció, la gonorrea i la relació de parella entre dos d’ells poden suggerir que la l’espiroquetosi intestinal s’ha de tractar com si fos una ITS.

A més de Garcia, han format part de l’equip de recerca els metges de la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual del CAP Drassanes, Martí Vall, Maria Jesús Barberà i Maider Arando; el metge resident del CAP Doctor Lluís Sayé, Pelayo Martínez, i els especialistes Susana Coll i Montserrat Andreu, del Servei de Digestologia de l’Hospital del Mar.

Millorar el coneixement i les pràctiques de risc de les ITS en adolescents
En segon lloc, David Garcia ha defensat a Hèlsinki una intervenció comunitària per millorar el coneixement i les pràctiques de risc de les ITS en adolescents. En aquest cas, van realitzar un estudi durant 2016 i 2017 en adolescents de 14 a 18 anys de cinc instituts d’educació secundària.

La canalla va emplenar qüestionaris sobre coneixements d’ITS, situacions de risc i serveis de salut. Després de sis mesos es va realitzar una intervenció que consistia en explicacions sobre ITS, factors de risc, visualització de vídeos i debats; i tres mesos més tard es van repetir els qüestionaris.

La conclusió de la recerca és que el coneixement dels adolescents sobre les situacions de risc i els recursos d’ITS van millorar significativament després d’una intervenció educativa, i que la satisfacció dels participants va ser excel·lent.

Aquest estudi ha estat liderat per la infermera del CAP Doctor Lluís Sayé, Antonia Raya i, del mateix CAP també han participat les infermeres Natàlia Tierz, Irene Mateos i Montserrat Cullell; els residents de medicina, Pelayo Martínez, Ana Sagués i Maria Carrión i la resident d’infermeria Cèlia Blàzquez. Del CAP Drassanes, la infermera Sandra Gonzàlez i del CAP Casc Antic, la infermera Francisca Jurado, així com la tècnica de salut de l’Àmbit, Maribel Fernàndez.

Activitats anteriors