CAP Doctor Lluís Sayé

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Carrer de Torres i Amat, 8
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 301 25 32
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLluísSayé
Galeria d’imatges del CAP Doctor Lluís Sayé
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Doctor Lluís Sayé està format per l’equip d’atenció primària (EAP) Raval Nord


Consulta oberta d’ITS

CAP_Doctor_Lluís_Sayé_consulta_oberta_ITS_GTBCN_març_2020El CAP Doctor Lluís Sayé ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dimarts, de 15 a 20 h i els dimecres, de 16 a 20 h. Va a càrrec dels referents d’ITS: David García i Joan Garcia, metges de família i comunitària i Antonia Raya, infermera de família i comunitària de l’Equip d’Atenció Primària Raval Nord del CAP.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

 

Dia: Dimarts i dimecres
Hora: Dimarts de 15 a 20 h i dimecres de 16 a 20 h
Lloc: CAP Doctor Lluís Sayé (Carrer de Torres i Amat, 8)


Els professionals del CAP reforcen vincles amb la comunitat filipina 

17 de juny de 2018

Els professionals del CAP Lluís Sayé participen en la festa de la independència de Filipines per apropar-se a una població que no va sovint al CAP i que té alguns problemes de salut que es podrien resoldre amb la prevenció i el diagnòstic precoç, com són els problemes cardiovasculars associats al consum de shabú, una droga del tipus de la metamfetamina.


4 de setembre de 2017

David Garcia-ITS-CAPLluisSaye

El metge David Garcia al congrés europeu sobre infeccions de transmissió sexual de Hèlsinki

El 31è Congrés Europeu sobre infeccions de transmissió sexual (ITS), que s’ha celebrat a Hèlsinki (Finlàndia) del 31 d’agost al 2 de setembre de 2017, ha comptat amb la participació del metge de família i referent d’ITS del CAP Doctor Lluís Sayé, David Garcia, que ha presentat dos estudis on han col·laborat diferents professionals.

El primer treball planteja la possibilitat de considerar l’espiroquetosi intestinal com a una ITS després d’un estudi descriptiu de 6 casos diagnosticats en dues unitats de Barcelona des de 2009 a 2016.

El document conclou que el fet que aquests pacients practiquessin sexe anal i oro-anal sense protecció, la gonorrea i la relació de parella entre dos d’ells poden suggerir que la l’espiroquetosi intestinal s’ha de tractar com si fos una ITS.

A més de Garcia, han format part de l’equip de recerca els metges de la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual del CAP Drassanes, Martí Vall, Maria Jesús Barberà i Maider Arando; el metge resident del CAP Doctor Lluís Sayé, Pelayo Martínez, i els especialistes Susana Coll i Montserrat Andreu, del Servei de Digestologia de l’Hospital del Mar.

Millorar el coneixement i les pràctiques de risc de les ITS en adolescents
En segon lloc, David Garcia ha defensat a Hèlsinki una intervenció comunitària per millorar el coneixement i les pràctiques de risc de les ITS en adolescents. En aquest cas, van realitzar un estudi durant 2016 i 2017 en adolescents de 14 a 18 anys de cinc instituts d’educació secundària.

La canalla va emplenar qüestionaris sobre coneixements d’ITS, situacions de risc i serveis de salut. Després de sis mesos es va realitzar una intervenció que consistia en explicacions sobre ITS, factors de risc, visualització de vídeos i debats; i tres mesos més tard es van repetir els qüestionaris.

La conclusió de la recerca és que el coneixement dels adolescents sobre les situacions de risc i els recursos d’ITS van millorar significativament després d’una intervenció educativa, i que la satisfacció dels participants va ser excel·lent.

Aquest estudi ha estat liderat per la infermera del CAP Doctor Lluís Sayé, Antonia Raya i, del mateix CAP també han participat les infermeres Natàlia Tierz, Irene Mateos i Montserrat Cullell; els residents de medicina, Pelayo Martínez, Ana Sagués i Maria Carrión i la resident d’infermeria Cèlia Blàzquez. Del CAP Drassanes, la infermera Sandra Gonzàlez i del CAP Casc Antic, la infermera Francisca Jurado, així com la tècnica de salut de l’Àmbit, Maribel Fernàndez.


Consells per a la calor

Natalia Tierz, infermera gestora de casos del CAP Doctor Lluís Sayé

10 d’agost de 2017


Una exposició del CAP Doctor Lluís Sayé sensibilitza sobre la violència de gènere

VIOLENCIA GERNERE.jpgEl CAP Doctor Lluís Sayé acull una exposició de fotografies i relats per sensibilitzar sobre la violència de gènere.

L’activitat, titulada ‘Dones supervivents’, estarà a disposició de tots els usuaris del CAP a la sala d’espera d’urgències des del 16 de juny fins al 31 de juliol de 2017 en horari de 8 a 20 hores.

Aquesta exposició itinerant ha sigut creada per Hèlia, l’associació de suport a les dones que pateixen violència masclista, perquè dones supervivents d’aquesta violència s’expressin lliurement amb l’objectiu d’encoratjar a les dones que l’estan patint a superar l’adversitat.

Les protagonistes de les imatges i relats són onze dones que van enviar una fotografia que representés la valentia , acompanyada d’un escrit que recull el seu testimoni, les eines que els hi han servit per sortir-ne o elements que ajuden a entendre aquest procés.

L’exposició també pretén acabar amb la percepció social de què només una minoria de dones poden sortir-ne d’aquesta violència, ja que les xifres diuen que més d’un 70% ho aconsegueixen gràcies a les eines socials, però també al testimoni d’altres que n’han sortit.

L’any 2016, quaranta dones han mort a mans de les seves parelles.

Més informació sobre l’Associació Hèlia


El CAP Doctor Lluís Sayé organitza una exposició fotogràfica per reflexionar sobre els tòpics al voltant de la feminitat

Exposició_lluisaye.jpgUna exposició fotogràfica organitzada per Maria Mercè Valls, infermera del CAP Doctor Lluís Sayé, reflexionarà al voltant de 15 imatges sobre els tòpics que s’utilitzen per definir la feminitat, o per negar-la. La inauguració serà demà dimecres 9 de novembre, a les 10.30 h, i fins al dia 11 de novembre es podrà visitar a les sales d’espera del CAP.

Les imatges seleccionades serviran per reflexionar sobre la representació que es fa de les dones als mitjans de comunicació. Per assistir-hi, cal inscriure’s al CAP o al PIAD.

Quan: l’exposició es pot visitar fins a l’11 de novembre
On: sales d’espera del CAP
Hora: de 8 a 20 h

Taller per apoderar les dones davant la violència de gènere

El divendres 25 de novembre, al voltant d’aquesta exposició, tindrà lloc un taller, de 12 a 14h, per apoderar les dones davant la violència de gènere, a càrrec de l’Associació Cúrcuma.


Els CAP Drassanes i Doctor Lluís Sayé del barri del Raval col·laboren en el projecte comunitari Escola de salut

  • Amb aquest projecte, es vol millorar la qualitat de vida de les persones grans que viuen soles, la majoria vídues
  • Les sessions tenen un doble objectiu: l’educació en salut i l’establiment de nexes de relació entre les persones

equips_Raval_CAPDrassanes_CAPLluisSaye_APBCN_2016

Els professionals del CAP Drassanes i el CAP Doctor Lluís Sayé, de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat, participen en l’activitat comunitària del barri del Raval Escola de salut per promoure un envelliment saludable mitjançant l’educació en salut i la creació de relacions socials entre les persones grans que viuen soles.

Consulteu la informació completa: