
Carrer de Manso, 19
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPManso
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat
El Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso incorpora 4 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis. A continuació els telèfons i l’enllaç a les activitats:
Planta Baixa:
– Equip de Pediatria Manso: 93 554 31 64
– CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària, 24 h 365 dies): 93 554 31 61
– Servei de Radiologia (SDPI): 93 554 31 36
1a planta. EAP Poble Sec: 93 554 31 85
2a planta. EAP Sant Antoni: 93 554 28 75
3a planta. EAP Via Roma: 93 554 28 78
4a planta. EAP Universitat: 93 554 28 82
6a planta. ASSIR: 93 556 67 55
Caminades ‘Manso en moviment’
16 de març de 2023
‘Manso en moviment’ és una activitat del CAP Manso que consisteix en caminades setmanals adreçades a persones que vulguin millorar el seu benestar físic i emocional i que estan a càrrec de dietistes-nutricionistes i referents de benestar emocional comunitari del centre.
- dimecres 19 d’abril i 14 de juny: marxa lenta
- divendres 21 d’abril i 16 de juny: marxa ràpida
Sortides dels del CAP en horari de 10 a 11.30 h
El CAP Manso ofereix un espai per abordar l’obesitat
9 de febrer de 2023
Si patiu obesitat, apunteu-vos a l’espai que ofereix el CAP Manso, adreçat a persones majors de 18 anys amb obesitat que volen millorar la seva salut, els seus hàbits alimentaris i la qualitat de vida.
Es tracta d’una activitat en grup a la primera planta del CAP Manso, a càrrec de les dietistes-nutricionistes del centre Berenice Cortés i Cristina López. Per a més informació i inscripcions, pregunteu al vostre equip de referència del CAP.
- Els dijous, cada 15 dies, del 2 de març a l’11 de maig de 2023
- De 17.30 a 19 h
El 29 d’abril comença l’Escola de Salut de les persones grans de Sant Antoni i el 9 de maig, l’Escola de Salut de Poble Sec
3 de maig de 2022
Les escoles de salut de les persones grans són espais de participació ciutadana, d’acció comunitària, que es duen a terme a molts barris de la ciutat de Barcelona.
Neixen per acompanyar a les persones grans del barri, amb l’objectiu d’aconseguir un envelliment actiu i saludable, fomentant la seva coresponsabilitat en la cura de la seva salut.
Al llarg de 10 setmanes, professionals de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Sant Antoni del CAP Manso seran les encarregades de conduir les sessions i activitats, les quals tindran lloc els divendres, a les 10 h, a la sala polivalent de Calàbria, 66. En aquest enllaç podeu consultar el programa sencer i realitzar la vostra inscripció.


Paral·lelament, al llarg de 6 setmanes, professionals de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Poble Sec del CAP Manso lideraran les activitats que tindran lloc tots els dilluns d’11.30 a 13h a la casa del Mar, carrer Albardea, 1.
L’Escola de Salut és un projecte de la Comissió de Gent Gran de la Taula Comunitària del barri, i s’ha fetpossible gràcies al compromís i el treball dels seus membres.
Professionals del CAP Manso vacunen contra la grip sense cita al Mercat de Sant Antoni els divendres del mes de novembre
3 de novembre de 2021
Professionals del CAP Manso apropen la campanya de vacunació contra la grip al Mercat de Sant Antoni on administraran la vacuna sense cita els divendres del mes de novembre de 9 a 13 hores als col·lectius amb més risc de patir complicacions. Al mateix temps, les persones que tinguin més de 70 anys i que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 fa sis mesos podran rebre també la dosi de reforç contra el coronavirus SARS-CoV2.
És important que es vacunin contra la grip les persones de 60 anys o més, les que pateixen alguna malaltia crònica, les embarassades o dones que han donat a llum fa menys de 6 mesos, treballadors de centres sanitaris i sociosanitaris o qui conviu amb persones amb condicions de salut considerada de risc.
- Vacunació a càrrec de professionals del CAP Manso
- Lloc: sala polivalent del Mercat de Sant Antoni (planta fossat).
- Dies: divendres 5,12,19 i 26 de novembre de 2021
- Hora: de 9 a 13 h
Més informació sobre la campanya contra la grip i la dosi addicional de la covid-19
‘Parlem amb’ Carmen Erena, tècnica en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) de la Unitat Central d’Esterilització de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat
01/03/2021
Carmen Erena és tècnica en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) de la Unitat Central d’Esterilització ubicada al CAP Manso, que s’encarrega d’esterilitzar el material dels equips, unitats i serveis dels 42 CAP de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’ on explica com aquesta unitat va començar a funcionar l’any 2015 per millorar les garanties de seguretat, qualitat i eficiència dels procediments assumint una feina que, anteriorment, es realitzava en cada centre.
La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.
Consulta oberta d’ITS: nous horaris
25/01/2021
El CAP Manso ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.
Té lloc els dimecres i dijous, de 15 a 20 h a la 5a planta del centre, a càrrec dels referents d’ITS: Mireia Alberny, Bibiana Deixens, M. Fernanda Izquierdo, Josep Llaona, Pelayo Martínez, Anna Muñoz, Aline Ortiz i Yudit Sosa, metges/sses de família i comunitària i Mª Carmen Pazos, infermera de família i comunitària.
Cal demanar cita prèvia al taulell del centre o trucant al 93 554 28 89 o al 93 554 28 90. Pregunteu al vostre professional sanitari de referència per a més informació.
L’equip Sant Antoni, del CAP Manso, visibilitza la tasca de la xarxa comunitària durant la pandèmia amb una exposició fotogràfica al mercat del barri



24 de desembre de 2020
L’Equip d’Atenció Primària Sant Antoni, del CAP Manso, en col·laboració amb l’ONG De Veí a Veí, visibilitza la tasca que ha desenvolupat la xarxa comunitària durant la pandèmia amb una exposició fotogràfica al Mercat de Sant Antoni amb motiu de La Marató i que es podrà gaudir durant les festes de Nadal. Es tracta de 64 imatges disposades en 16 panels i distribuïdes en diferents accessos del mercat que mostren accions que s’han dut a terme durant la pandèmia per part de professionals de l’EAP Sant Antoni, de membres de l’ONG, voluntaris, comerciants, farmàcies o veïnat. Les 64 imatges s’han seleccionat d’entre unes 800 fotografies recollides.
Tots els anys des de l’equip Sant Antoni organitzen activitats amb entitats del barri amb el lema Sant Antoni en Xarxa per La Marató. “Aquest any no es podien fer per les mesures de seguretat davant la covid-19, però van decidir visibilitzar com hem viscut la pandèmia al barri i com l’estem vivint”, informa la infermera Ana Sánchez. Per a la infermera Alícia Teruel, la pandèmia ha deixat en evidència que “la xarxa té més sentit que mai. De fet, fer front al coronavirus ha suposat el projecte més gran de salut comunitària que s’ha desenvolupat”.
Les imatges mostren professionals sanitaris de l’EAP Sant Antoni realitzant diferents tasques, acompanyades de textos on expliquen accions com l’atenció a hotels salut, la incorporació de professionals recentment jubilats, l’atenció telefònica o la participació en estudis de seroprevalença. Però també apareixen iniciatives com les cosidores que van elaborar bates i mascaretes per als professionals de serveis essencials, els voluntaris que apropàvem menjar o altres elements de primera necessitat a les persones confinades o el recapte d’aliments.
L’exposició transmet que “la perspectiva social i sanitària van juntes i que, des dels primers dies de la pandèmia, la filosofia sempre ha sigut detectar les necessitats de les persones i oferir una resposta immediata de la millor manera possible. La resposta de la xarxa comunitària ha sigut impressionat”, remarca Teruel.
‘Parlem amb’ Marc Campanario, tècnic en imatge per al diagnòstic del CAP Manso
28/09/2020

Marc Campanario és un professional d’atenció primària que realitza proves radiològiques al Servei de Diagnòstic per la Imatge (SDPI) del CAP Manso, que també ha vist com canviava radicalment la situació amb la pandèmia del coronavirus. Per fer-hi front, els SDPI s’han reorganitzat amb l’objectiu d’augmentar la capacitat diagnòstica, ajudar en la resolució de les complicacions de la malaltia i atendre millor la ciutadania. En aquest enllaç podeu trobar com explica tota aquesta reorganització a ‘Parlem amb’, una secció que posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.
Grup de suport a la lactància en infants grans i al deslletament respectuós
22/01/2020
El CAP Manso realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.
Una activitat és el Grup de suport a la lactància en infants grans i al deslletament respectuós, un espai de trobada per parlar sobre la regulació de la lactància, la conciliació amb la feina remunerada, la lactància durant la gestació, la lactància en tàndem o el deslletament.
El grup va a càrrec de Sònia Garcia, llevadora del centre, i té lloc l’últim divendres de mes, de setembre a juny. L’aforament és limitat per ordre d’arribada.
Dia: L’últim divendres de mes, de setembre a juny
Hora: De 17 a 19 h
Lloc: Espai familiar Els Tres Tombs de l’Escola Bressol Municipal Els Tres Tombs
(Carrer Manso, 28 bis, interior illa)
Consulta oberta d’ITS
El CAP Manso ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.
Té lloc els dimecres i dijous, de 15 a 20 h a la 5a planta del centre, a càrrec dels referents d’ITS: Mireia Alberny, Bibiana Deixens, M. Fernanda Izquierdo, Josep Llaona, Pelayo Martínez, Anna Muñoz, Aline Ortiz i Yudit Sosa, metges/sses de família i comunitària i Jaume Gallardo i Mª Carmen Pazos, infermer/a de família i comunitària.
També té lloc els dimarts, de 8 a 13 h i de 15 a 20 h a la 6a planta del CAP (ASSIR), a càrrec de Jordi Xandri, ginecòleg i referent d’ITS de l’ASSIR Manso.
Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.
Dia i hora: Dimarts de 8 a 13 h i de 15 a 20 h i dimecres i dijous de 15 a 20 h
Lloc: CAP Manso (Carrer de Manso, 19)
El projecte Presents d’intercanvi generacional de l’equip Sant Antoni guanya el Premi Aprenentatge-Servei 2019
20/11/2019
El projecte Presents d’intercanvi generacional entre gent gran i adolescents, desenvolupat per l’equip Sant Antoni del CAP Manso i l’escola Salesians Rocafort guanya el premi Aprenentatge-Servei 2019.
A aquests guardons, organitzats per la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, l’organització no governamental (ONG) de cooperació internacional per la infància Educo i l’editorial Edebé s’han presentat un total de 279 projectes, que han sigut avaluats per 68 experts. El premi atorgat a Presents correspon a la categoria Solidaritat-Drets Humans-Gent Gran, amb el suport de l’Obra Social la Caixa, per la qualitat i l’impacte social i comunitari d’una proposta que millora necessitats reals de l’entorn.
Cal recordar que el projecte ja ha rebut diversos reconeixements durant el 2019: va ser considerada la millor comunicació en la 3a Jornada de Salut Comunitària del atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, celebrada el 29 de maig al barri de La Mina de Sant Adrià del Besòs. També ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona a la innovació educativa 2019 i l’equip Sant Antoni va rebre el passat mes de juliol el premi Emi de l’ONG de Veí a Veí de l’Eixample de Barcelona per la promoció d’activitats de millora de la salut comunitària.
3a edició
Actualment se celebra la tercera edició del projecte Presents en què participen unes 30 persones majors de 65 anys, monitorades com a sedentàries o amb baixa activitat física, que realitzen un programa d’exercicis on cada participant disposa de dos estudiants que organitzen un pla personalitzat, l’acompanyen i l’avaluen. A més de l’exercici físic, es programem activitats de caire cognitiu i de psicomotricitat fina, així com xerrades transgeneracionals amb intercanvi d’experiències. També s’han tractat temes com l’assetjament escolar o les relacions tòxiques amb el punt de vista de persones grans i estudiants. Aquí trobaràs més informació sobre Presents.
L’ONG de Veí a Veí reconeix la tasca per la salut comunitària de l’equip Sant Antoni del CAP Manso amb un premi Emi
5/07/2019

L’equip d’atenció primària Sant Antoni, del CAP Manso, ha rebut un reconeixement per la promoció d’activitats de millora de la salut comunitària i com a entitat col·laboradora de l’organització no governamental (ONG) De veí a veí amb un premi Emi, un entrega que realitza anualment aquesta entitat del barri de Sant Antoni de l’Eixample de Barcelona.
La gala dels premis Emi se celebra per tercer any consecutiu en record d’Emi Aurò, una voluntària de l’ONG, i és un acte de trobada i homenatge a totes les persones o entitats que formen part o col·laboren amb De veí a veí. L’ONG treballa amb l’objectiu de donar suport a les persones del barri que passen per moments difícils, fomentant la seva autonomia.
A la imatge, d’esquerra a dreta, el metge Daniel Alcayde, la infermera Sonia Ruiz i la metgessa Meritxell Masip, de l’equip Sant Antoni, durant la recollida del premi Emi.
L’Ajuntament de Barcelona reconeix la innovació educativa del programa Presents d’intercanvi generacional de l’equip Sant Antoni
7/05/2019



El programa Presents d’intercanvi generacional per promoure l’activitat física entre persones grans, usuàries de l’equip Sant Antoni del CAP Manso, i estudiants d’Educació Secundària Obligatòria de l’escola Salesians Rocafort, ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona a la innovació educativa 2019.
El comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, ha rebut representants de les entitats sanitàries i educatives que desenvolupen aquesta iniciativa que porta dues edicions, que ja ha sigut replicada pel CAP Cotxeres i l’Institut Barcelona Congrés i que podria implantar-se en altres punts de la ciutat.
En aquest programa, persones grans sedentàries fan activitat física a l’escola supervisades per adolescents. L’objectiu és incrementar l’exercici i millorar la qualitat de vida, però especialment reforçar vincles intergeneracionals, i augmentar el suport social percebut per les persones grans. Per això, es combina l’activitat física amb psicomotricitat o exercicis cognitius, i amb xerrades i d’altres tipus d’intercanvi d’experiències.



Infermeres de l’equip Via Roma, del CAP Manso, posen la ‘Salut al dia’ als instituts del barri
4/01/2019
L’equip d’atenció primària Via Roma, ubicat la tercera planta del CAP Manso, desenvolupa una iniciativa anomenada ‘Salut al dia’ en què realitzen xerrades sobre promoció i prevenció de la salut que poden resultar útils per als estudiants dels instituts del barri.
El mes de desembre de 2018 han intervingut a l’Institut Viladomat amb una xerrada sobre primers auxilis, ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i ergonomia, per transmetre els alumnes coneixements per actuar davant de qualsevol situació que es pugui produir a la vida quotidiana.
El mes de gener de 2019 tenen prevista una altra visita a l’Institut Ernest Lluch on també el professorat rebrà la formació, i ja estan treballant en xerrades en d’altres centres educatius de l’entorn del CAP Manso.
En aquesta iniciativa estan involucrades, per part l’equip Via Roma, les infermeres Marta Alfonso i Vanessa Valls, i el metge de família Pau Gracia.