CAP Manso

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Carrer de Manso, 19
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPManso
Galeria d’imatges  del CAP Manso
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso incorpora 4 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis. A continuació els telèfons i l’enllaç a les activitats:

Planta Baixa:
Equip de Pediatria Manso: 93 554 31 64
CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària, 24 h 365 dies): 93 554 31 61
– Servei de Radiologia (SDPI): 93 554 31 36
1a planta. EAP Poble Sec: 93 554 31 85
2a planta. EAP Sant Antoni: 93 554 28 75
3a planta. EAP Via Roma: 93 554 28 78
4a planta. EAP Universitat: 93 554 28 82
6a planta. ASSIR: 93 556 67 55


Grup de suport a la lactància en infants grans i al deslletament respectuós

22 de gener de 2020

ASSIR-Manso_deslletament_GTBCN_2019El CAP Manso realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Una activitat és el Grup de suport a la lactància en infants grans i al deslletament respectuós, un espai de trobada per parlar sobre la regulació de la lactància, la conciliació amb la feina remunerada, la lactància durant la gestació, la lactància en tàndem o el deslletament.

El grup va a càrrec de Sònia Garcia, llevadora del centre, i té lloc l’últim divendres de mes, de setembre a juny. L’aforament és limitat per ordre d’arribada.

Dia: L’últim divendres de mes, de setembre a juny
Hora: De 17 a 19 h
Lloc: Espai familiar Els Tres Tombs de l’Escola Bressol Municipal Els Tres Tombs
(Carrer Manso, 28 bis, interior illa)


Consulta oberta d’ITS

CAP_Manso_consulta_oberta_ITS_GTBCN_març_2020El CAP Manso ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dimecres i dijous, de 15 a 20 h a la 5a planta del centre, a càrrec dels referents d’ITS: Mireia Alberny, Bibiana Deixens, M. Fernanda Izquierdo, Josep Llaona, Pelayo Martínez, Anna Muñoz, Aline Ortiz i Yudit Sosa, metges/sses de família i comunitària i Jaume Gallardo i Mª Carmen Pazos, infermer/a de família i comunitària.

També té lloc els dimarts, de 8 a 13 h i de 15 a 20 h a la 6a planta del CAP (ASSIR), a càrrec de Jordi Xandri, ginecòleg i referent d’ITS de l’ASSIR Manso.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

Dia i hora: Dimarts de 8 a 13 h i de 15 a 20 h i dimecres i dijous de 15 a 20 h
Lloc: CAP Manso (Carrer de Manso, 19)


El projecte Presents d’intercanvi generacional de l’equip Sant Antoni guanya el Premi Aprenentatge-Servei 2019

20 de novembre de 2019

Projecte del CAP Manso en què persones grans sedentàries fan activitat física a l’escola Salesians Rocafort supervisades per estudiants d’ESOEl projecte Presents d’intercanvi generacional entre gent gran i adolescents, desenvolupat per l’equip Sant Antoni del CAP Manso i l’escola Salesians Rocafort guanya el premi Aprenentatge-Servei 2019.

A aquests guardons, organitzats per la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, l’organització no governamental (ONG) de cooperació internacional per la infància Educo i l’editorial Edebé s’han presentat un total de 279 projectes, que han sigut avaluats per 68 experts. El premi atorgat a Presents correspon a la categoria Solidaritat-Drets Humans-Gent Gran, amb el suport de l’Obra Social la Caixa, per la qualitat i l’impacte social i comunitari d’una proposta que millora necessitats reals de l’entorn.

Cal recordar que el projecte ja ha rebut diversos reconeixements durant el 2019: va ser considerada la millor comunicació en la 3a Jornada de Salut Comunitària del atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, celebrada el 29 de maig al barri de La Mina de Sant Adrià del Besòs. També ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona a la innovació educativa 2019 i l’equip Sant Antoni va rebre el passat mes de juliol el premi Emi de l’ONG de Veí a Veí de l’Eixample de Barcelona per la promoció d’activitats de millora de la salut comunitària.

3a edició
Actualment se celebra la tercera edició del projecte Presents en què participen unes 30 persones majors de 65 anys, monitorades com a sedentàries o amb baixa activitat física, que realitzen un programa d’exercicis on cada participant disposa de dos estudiants que organitzen un pla personalitzat, l’acompanyen i l’avaluen. A més de l’exercici físic, es programem activitats de caire cognitiu i de psicomotricitat fina, així com xerrades transgeneracionals amb intercanvi d’experiències. També s’han tractat temes com l’assetjament escolar o les relacions tòxiques amb el punt de vista de persones grans i estudiants. Aquí trobaràs més informació sobre Presents.


L’ONG de Veí a Veí reconeix la tasca per la salut comunitària de l’equip Sant Antoni del CAP Manso amb un premi Emi

5 de juliol de 2019

capmanso_eapsantantoni_premiemi_2019.jpeg

L’equip d’atenció primària Sant Antoni, del CAP Manso, ha rebut un reconeixement per la promoció d’activitats de millora de la salut comunitària i com a entitat col·laboradora de l’organització no governamental (ONG) De veí a veí amb un premi Emi, un entrega que realitza anualment aquesta entitat del barri de Sant Antoni de l’Eixample de Barcelona.

La gala dels premis Emi se celebra per tercer any consecutiu en record d’Emi Aurò, una voluntària de l’ONG, i és un acte de trobada i homenatge a totes les persones o entitats que formen part o col·laboren amb De veí a veí. L’ONG treballa amb l’objectiu de donar suport a les persones del barri que passen per moments difícils, fomentant la seva autonomia.

A la imatge, d’esquerra a dreta, el metge Daniel Alcayde, la infermera Sonia Ruiz i la metgessa Meritxell Masip, de l’equip Sant Antoni, durant la recollida del premi Emi.


L’Ajuntament de Barcelona reconeix la innovació educativa del programa Presents d’intercanvi generacional de l’equip Sant Antoni

7 de maig de 2019

El programa Presents d’intercanvi generacional per promoure l’activitat física entre persones grans, usuàries de l’equip Sant Antoni del CAP Manso, i estudiants d’Educació Secundària Obligatòria de l’escola Salesians Rocafort, ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona a la innovació educativa 2019.

El comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, ha rebut representants de les entitats sanitàries i educatives que desenvolupen aquesta iniciativa que porta dues edicions, que ja ha sigut replicada pel CAP Cotxeres i l’Institut Barcelona Congrés i que podria implantar-se en altres punts de la ciutat.

En aquest programa, persones grans sedentàries fan activitat física a l’escola supervisades per adolescents. L’objectiu és incrementar l’exercici i millorar la qualitat de vida, però especialment reforçar vincles intergeneracionals, i augmentar el suport social percebut per les persones grans. Per això, es combina l’activitat física amb psicomotricitat o exercicis cognitius, i amb xerrades i d’altres tipus d’intercanvi d’experiències.


Infermeres de l’equip Via Roma, del CAP Manso, posen la ‘Salut al dia’ als instituts del barri

4 de gener de 2019

L’equip d’atenció primària Via Roma, ubicat la tercera planta del CAP Manso, desenvolupa una iniciativa anomenada ‘Salut al dia’ en què realitzen xerrades sobre promoció i prevenció de la salut que poden resultar útils per als estudiants dels instituts del barri.

El mes de desembre de 2018 han intervingut a l’Institut Viladomat amb una xerrada sobre primers auxilis, ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i ergonomia, per transmetre els alumnes coneixements per actuar davant de qualsevol situació que es pugui produir a la vida quotidiana.

El mes de gener de 2019 tenen prevista una altra visita a l’Institut Ernest Lluch on també el professorat rebrà la formació, i ja estan treballant en xerrades en d’altres centres educatius de l’entorn del CAP Manso.

En aquesta iniciativa estan involucrades, per part l’equip Via Roma, les infermeres Marta Alfonso i Vanessa Valls, i el metge de família Pau Gracia.