CAP Manso

Carrer de Manso, 19
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPManso
Galeria d’imatges  del CAP Manso
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Manso incorpora 4 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis. A continuació els telèfons i l’enllaç a les activitats:

Planta Baixa. Equip de Pediatria Manso: 93 554 31 64
1a planta. EAP Poble Sec: 93 554 31 85
2a planta. EAP Sant Antoni: 93 554 28 75
3a planta. EAP Via Roma: 93 554 28 78
4a planta. EAP Universitat: 93 554 28 82
5a planta. Servei de Radiologia (SDPI): 93 554 31 36
6a planta. ASSIR: 93 556 67 55
Planta baixa. CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària)


Infermeres de l’equip Via Roma, del CAP Manso, posen la ‘Salut al dia’ als instituts del barri

4 de gener de 2019

L’equip d’atenció primària Via Roma, ubicat la tercera planta del CAP Manso, desenvolupa una iniciativa anomenada ‘Salut al dia’ en què realitzen xerrades sobre promoció i prevenció de la salut que poden resultar útils per als estudiants dels instituts del barri.

El mes de desembre de 2018 han intervingut a l’Institut Viladomat amb una xerrada sobre primers auxilis, ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i ergonomia, per transmetre els alumnes coneixements per actuar davant de qualsevol situació que es pugui produir a la vida quotidiana.

El mes de gener de 2019 tenen prevista una altra visita a l’Institut Ernest Lluch on també el professorat rebrà la formació, i ja estan treballant en xerrades en d’altres centres educatius de l’entorn del CAP Manso.

En aquesta iniciativa estan involucrades, per part l’equip Via Roma, les infermeres Marta Alfonso i Vanessa Valls, i el metge de família Pau Gracia.


L’activitat de ball adaptat a l’edat té una bona acollida entre la gent gran usuària de l’equip Via Roma del CAP Manso

14 de juny de 2018

Gent gran en moviment és una activitat de ball adaptat a l’edat amb coreografies que organitzen les infermeres de l’equip Via Roma del CAP Manso, Marta Alfonso i Vanessa Valls, i que ha tingut una bona acollida entre els i les usuàries del centre.

La primera edició d’aquesta iniciativa ha començat el 28 de maig de 2018 i se celebra durant quatre dilluns d’11 a 12 hores a l’espai veïnal Calàbria 66. L’activitat rep setmanalment noves sol·licituds de participants que pregunten per properes edicions, fet que fa plantejar les organitzadores a donar continuïtat al projecte.

Si esteu interessats amb aquest taller adreceu-vos al taulell de la 3a planta del CAP Manso. Només es requereix tenir més de 55 anys i portar roba i calçat còmode.


Els equips Sant Antoni i Universitat i la línia pediàtrica del CAP Manso disposen del diagnòstic de salut comunitària del barri després de dos anys de treball

Presentació del diagnòstic de salut comunitària del barri de Sant Antoni

Durant la presentació del diagnòstic de salut de Sant Antoni es va realitzar una priorització d’intervencions amb la participació de la ciutadania

El barri de Sant Antoni de l’Eixample ja disposa de diagnòstic de salut després de dos anys de treball del grup motor de la Taula de Salut Comunitària, del qual formen part els equips d’atenció primària Sant Antoni i Universitat i la línia pediàtrica, tots ells del CAP Manso, juntament amb representants de diverses entitats i associacions, el Districte de l’Eixample i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. L’acte de presentació va formar part del programa de la Festa Major del barri amb nombrosa participació veïnal.

Aquest informe analitza la situació de salut actual del barri Sant Antoni per tal de detectar les principals necessitats i possibilitats de millorar en temes de salut, atès que el 80% dels determinants de la salut es troben fora del sistema sanitari i tenen relació directa amb el benestar físic, psicològic i social.

Com el CAP Manso no forma part del projecte COMSalut del Departament de Salut i tampoc existeix un pla de desenvolupament comunitari al barri, per realitzar el diagnòstic s’ha seguit un procediment semblant al que utilitza l’Agència de Salut Pública de Barcelona al programa “Salut als Barris“.

La valoració de les necessitats i la identificació dels actius de Sant Antoni s’ha realitzat mitjançant l’anàlisi dels indicadors de salut a partir de dades quantitatives de registres poblacionals i de dades qualitatives, obtingudes de quinze entrevistes amb informants clau del barri.

Població envellida, immigració, atur i condicions de l’habitatge
Les principals conclusions que es poden extreure de l’informe són:

 • Sant Antoni és un barri amb un fort sentiment d’identitat, amb població envellida en comparació amb la ciutat de Barcelona, amb un 34,9% de persones de més de 75 anys que viuen soles i amb proporció de dones superior a la d’homes.
 • La població immigrant és el 20% i les nacionalitats estrangeres més freqüents són la italiana, la xinesa i la filipina.
 • Les condicions econòmiques i l’atur reflexen pitjor situació que el conjunt del districte de l’Eixample.
 • Els centres educatius del barri són ben valorats, però s’assenyala la manca d’un institut públic i d’espais d’oci per a adolescents i joves, ja que tenen poques alternatives al consum de tòxics.
 • Positiva valoració i capacitat de lideratge dels professionals sanitaris del barri.
 • El context físic presenta una orografia plana i una bona xarxa de transport públic, però hi ha pocs espais verds i molts edificis tenen més de 60 anys i manquen d’ascensor i/o calefacció. Els preus fan difícil l’accés a l’habitatge i s’expressa preocupació envers l’elevat nombre de persones sense llar.

Accions prioritàries
Davant d’aquest diagnòstic, durant la presentació es va realitzar una jornada de priorització d’intervencions, amb la participació de la ciutadania, que va respondre que les primeres accions han d’anar orientades a combatre:

 1. L’encariment del lloguer, els desnonaments i les dificultats en l’accés a l’habitatge.
 2. La soledat no desitjada i l’aïllament social.
 3. L’envelliment i la dependència, amb manca de recursos per a persones majors de 80 anys.
 4. La contaminació acústica i ambiental.
 5. Altres intervencions a tenir en compte en el pla d’acció són:
  • Crear espais d’interacció i intercanvi de recursos entre el veïnatge, especialment de cara a famílies, aturats, persones migrades i gent gran.
  • Millorar els hàbits alimentaris i la convivència utilitzant el mercat del fresc com a base.
  • Millorar el context físic del barri.
  • Desenvolupar iniciatives comunitàries de prevenció de riscos i promoció de la salut.
  • Desenvolupar programes que tractin els problemes de conducta en infants i adolescents.

I, pel que fa a l’atenció primària en salut, es planteja la necessitat d’augmentar el nombre de cuidadors/es i acompanyants; de realitzar formacions bàsiques per part de mediadors a professionals de la salut i d’incrementar el personal sanitari per l’elevada demanda.

La directora de l’EAP Sant Antoni, Ylenia Garcia, ha mostrat satisfacció perquè l’informe hagi vist la llum ja que “ens serveix de guia per afrontar els problemes de salut comunitària del barri”, i sense aquest document “treballes una mica a cegues”.

I des de l’EAP Universitat, la metgessa referent de salut comunitària, Àngela Beltran, ha explicat que els resultats dels diagnòstic són els esperats després “de dos anys d’intensa feina i moltes reunions, però és necessari per prioritzar els plans d’acció i determinar que hem de fer cadascun dels agents”.


Quina és la tasca d’una infermera gestora de casos en l’atenció primària?

gemmafiga
1 de juliol de 2016
La infermera gestora de casos del CAP Manso, Gemma Figa, parla sobre aquesta figura, que atén de manera integral persones amb una situació clínica complexa o amb malalties cròniques en un estat avançat.


Activitats per a tots els usuaris del CAP Manso:

Relaxació per a la vida

triptic_equilibradament02
Dies: 21, 23, 28 i 30 de març de 2017
Hora: de 12 a 13 h
Lloc: Centre Cívic El sortidor
A càrrec de la infermera del CAP Manso Esperanza Fernández

Consulteu el fulletó amb més informació de les activitats


Els professionals del CAP Manso col·laboren amb la Marató de TV3 col·laboren amb activitats per evitar l’ictus

capmanso


Xerrada de vacunacions

xerrada-vacunes_banerUn any més, professionals de l’EAP Poble Sec (1a planta) organitzen una campanya sobre la importància de la vacunació.

Amb aquesta  xerrada es vol conscienciar la població de la importància de la vacunació. Les ponents, les infermeres Ángeles Duesca i Marisa Duch, faran un recorregut històric sobre l’origen de les vacunes, sobre el funcionament, sobre la prevenció i els grups de risc, així com el calendari actualitzat i l’explicació ampliada d’algunes vacunes com la grip, el tètanus i la pneumònia.

LLoc: 1a planta del CAP Manso
Data: 8 de novembre  de 2016 a les 11h


Xerrada del document de voluntats anticipades

9 /11 a les 10h xerrada sobre Document de Voluntats Anticipades a @ccgolferichs a càrrec de professionals de l’equip Via Roma del #CAPManso

Anuncis