CAP Montcada i Reixac / CAP Les Indianes

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

CAP Montcada i Reixac

Passeig Jaume I, 1
Montcada i Reixac
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 575 05 44
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPMontcada

CAP Les Indianes

Polígon Industrial Pla del Coll
Camí Font Freda
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 575 26 01
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLesIndianes

Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

coronavirus-ciutadania-tancament-CAP-Les-Indianes-juliol_2020


Estudi per diagnosticar la COVID-19 a través de la tos i la veu del pacient

16 de juliol de 2020

El CAP Montcada i Reixac i el CAP Les Indianes participen, juntament amb l’equip Via Roma, del CAP Manso, i el CAP Sant Andreu, en un projecte col·laboratiu internacional, impulsat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i liderat per l’investigador català Brian Subirana, que té l’objectiu d’utilitzar la intel·ligència artificial per al diagnòstic de la COVID-19 a través de l’anàlisi de la tos i la veu de les persones.

L’Institut Català de la Salut participa a través de l’IDIAP Jordi Gol, com a institut de recerca d’atenció primària, i amb una trentena d’equips d’atenció primària que s’encarreguen de validar els algoritmes de l’eina amb la captació de milers de pacients simptomàtics, als quals es realitza una PCR, amb pacients positius i els seus contactes.

A les persones seleccionades se’ls ofereix la participació en aquest estudi, que consisteix a gravar tres registres de tos o tos forçada i un de veu (comptant de l’1 al 10), i les gravacions s’envien per WhatsApp a un telèfon centralitzat durant 14 dies.


Grups per deixar de fumar

22 de gener de 2020

Pòster_SAP-Muntanya_llista_CAP_grup_deixar_fumar_GTBCN_2019El CAP Moncada i Reixac i el CAP Les Indianes realitzen activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de  l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.

Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!


El CAP Les Indianes ofereix un servei que millora el control del pacient diabètic de Montcada i Reixac

7 de novembre de 2018
Prova del fons d'ull al CAP Les Indianes de l'ICS, a Montcada i Reixac

Prova del fons d’ull al CAP Les Indianes de l’ICS, a Montcada i Reixac

Des del 7 de novembre de 2018 el CAP Les Indianes realitza l’exploració del fons d’ull, una prova que permet el cribratge de la patologia de la retina en persones que pateixen diabetis, amb una càmera no midriàtica que pren imatges del fons de l’ull sense necessitat de dilatar prèviament la pupil·la. Aquest servei beneficiarà unes 2.500 persones que fins ara havien de desplaçar-se periòdicament al CAP Sant Andreu de Barcelona per aquesta prova d’imatge.

Tindran accés a la prova totes les persones amb diabetis que siguin usuàries dels centres d’atenció primària (CAP) Les Indianes, Montcada i Reixac i del consultori Can Sant Joan.

Per acollir la revisió del fons d’ull, el CAP Les Indianes ha adaptat una consulta i ha format una tècnica de cures auxiliars d’infermeria (TCAI) que realitzarà la prova tots els dimecres al matí.

Més informació del nou servei per a la població de Montcada i Reixac


Activitats anteriors