CAP Montnegre

façanaCAPMontnegre02Carrer de Montnegre, 21
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPMontnegre
Galeria d’imatges del CAP Montnegre
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Montnegre incorpora 2 equips d’atenció primària (EAP):

  • EAP Montnegre, 1a planta, 93 363 29 65
  • EAP Les Corts-Pedralbes, 2a planta, 93 446 29 55

El CAP Montnegre apropa l’atenció primària a escolars de 14 i 15 anys com a part d’un projecte d’orientació vocacional

Del 19 al 22 de febrer de 2018, l’equip del CAP Montnegre acosta l’atenció primària de salut a vint alumnes de 3er curs de l’Educació Secundaria Obligatòria (14 i 15 anys) de l’escola Jesuïtes Sant Gervasi, dins d’un projecte d’orientació vocacional en què estan presents tots els perfils professionals del centre d’atenció primària.

La iniciativa se desenvolupa amb dos grups de deu alumnes, i cadascun d’ells realitza diferents activitats al llarg de dos matins. Durant la part pràctica, els estudiants coneixen l’instrumental sanitari més utilitzat en el dia a dia d’un centre d’atenció primària com el fonendoscopi, el tensiòmetre o el pulsioxímetre i, d’altra banda, practiquen tècniques sanitàries com sutures, cures, embenats i reanimació cardiopulmonar (RCP).

A més, els alumnes es posen en el paper del pacient, del metge, de la infermera o del administratiu i escenifiquen diferents problemàtiques que arriben a una consulta d’atenció primària com un dolor, una ferida o un quadre d’ansietat perquè un company de classe a penjat unes fotos seves a les xarxes socials.

També s’imparteix una part més teòrica, on els estudiants reben nocions bàsiques del sistema sanitari català, com la diferència entre atenció primària i hospitalària o l’existència de diferents serveis; i nocions més específiques d’un CAP com la explicació de tots els espais, el paper de cada categoria professionals i les seves experiències, o tallers d’hàbits de vida saludables relacionats amb alimentació, exercici, drogues o sexualitat.

Aquestes pràctiques s’emmarquen dins del Projecte Futur del programa d’Orientació Vocacional i pels Estudis (OVE) del Jesuïtes, que té l’objectiu que els alumnes tinguin l’oportunitat d’apropar-se a un àmbit de treball i a les competències que demana el món laboral.

El CAP Montnegre se situa en una zona de Barcelona on es poden trobar nombroses empreses que es dediquen a la sanitat privada “però els estudiants coneixen poc sobre aquest sector i menys sobre l’atenció primària on només tenen referència del metge. I volem que sàpiguen la feina i les motivacions de tots els nostres professionals”, explica la directora del centre, Maria Pérez-Hervada, qui destaca la il·lusió i implicació que ha demostrat la plantilla.

Fotos del metge de família del CAP Montegre, Ramon Sarrias


L’experiència d’un infermer d’atenció primària

jalosada
11 de maig de 2016
Amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, el 12 de maig, José Antonio Losada, infermer del CAP Montnegre, parla sobre la vocació de ser infermer.


 Activitats anteriors

 

Anuncis

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s