CAP Numància

Carrer de Numància, 23
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 322 70 61
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabtes: de 9 a 17 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPNumància
Galeria d’imatges del CAP Numància
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

A continuació els telèfons dels diferents serveis:

  • EAP Numància: 93 495 58 87
  • Unitat Suport Especialitzada Numància: 93  430 91 01 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h)
  • ASSIR: 93 439 34 21
  • 1a planta. Servei Trànsit: transit.bcn.ics@gencat.cat

La meitat dels participants en els tallers sobre la memòria del CAP Numància no consultaria els professionals sanitaris davant els primers símptomes de demència

5 de juliol de 2018

Els tallers Cuida’t la memòria són unes sessions, organitzades per les entitats que formen la taula de salut comunitària i demències del CAP Numància, amb l’objectiu d’incrementar els coneixements sobre demències i la seva prevenció en població major de 55 anys sense símptomes d’aquestes malalties ja que les enquestes conclouen que el 48% dels participants considera l’Alzheimer com una conseqüència de l’envelliment i, per tant, no consultaria els professionals sanitaris quan apareixen els primers símptomes.

Més informació a la nota de premsa sobre els tallers Cuida’t la memòria


El CAP Numància ofereix un servei d’atenció a les persones trans*


El CAP Numància acull una exposició per promoure el bon tracte a les persones grans

El CAP Numància acull, fins l’1 de juliol, l’exposició itinerant “Bon tracte en tot moment” que promou el bon tracte a les persones grans amb dependència. L’exposició, promoguda pel Consell Assessor de la Gent Gran i per l’Ajuntament de Barcelona, explica els 12 drets i les 2 responsabilitats d’aquest col·lectiu i es complementa amb activitats que ajuden a reflexionar.

L’any 2003, el Consell Assessor de la Gent Gran va presentar el Document Obert de Drets i Llibertats de les Persones Grans Amb Dependència resultat d’un procés de treball i reflexió a partir de documents similars ja existents a l’entorn europeu. Donat el seu esperit de document obert, des del 2003, el Document ha estat revisat pel Consell en diverses ocasions per adaptar-lo a les necessitats de les persones grans i a la realitat legal i social del moment.

La gent gran de Barcelona, les persones de més de 65 anys, representen actualment el 21,2% de la població de la ciutat. En total són 342.328 persones i un 26% viuen soles.

Enllaços relacionats:


El CAP Numància ofereix un espai de suport als cuidadors de persones amb Alzhèimer

Per segon any consecutiu, professionals del CAP Numància organitzen el taller “Espai de cuidadors” per oferir suport a les persones que cuiden els pacients amb Alzheimer, parcialment o totalment dependents, per recuperar el seu espai d’autocura i de lleure, ja que són persones que sovint pateixen una important sobrecàrrega.

En un període de 12 sessions es facilita un espai per la reflexió i la relaxació per millorar la relació dels cuidadors amb la persona depenent a través de l’experiència de grup.

L’activitat és una iniciativa de la infermera gestora de casos Eva M. Burgos i la treballadora social Anna Ramell Gutiérrez i compta amb la participació d’una psicòloga i una infermera de l’equip.

Pacient Expert càncer de mama:

Pacient expert de càncer de mama
El CAP Numància s’ha convertit, des del gener i durant nou setmanes, en el primer espai de trobada per a dones supervivents de càncer de mama com a membres d’una iniciativa del Programa de Pacient Expert Catalunya®, on poden compartir les seves vivències i inquietuds  relacionades amb la malaltia un cop l’han superada.

Per a més informació consulteu l’entrada del blog on també trobareu els enllaços a la nota de premsa i l’àlbum de fotos.

Anuncis