CAP Pare Claret

Sant Antoni Maria Claret, 19- 21
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPPareClaret
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat
Telèfons de contacte:

 • Equip d’Atenció Primària Joanic
  93 208 25 70
 • Diagnòstic per la Imatge Pare Claret
  93 208 23 76
 • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Gràcia-Horta-Guinardó
  93 476 13 76
 • Equip de Pediatria Pare Claret
  93 208 26 80

El CAP Pare Claret aposta per una atenció més propera a la ciutadania amb la instal·lació de taules individualitzades en lloc de taulells

28 de juny de 2022
Taules d’atenció al servei de l’ASSIR del CAP Pare Claret

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Pare Claret aposta per una atenció més propera, humana, personalitzada i confidencial amb la ciutadania a través d’un projecte d’instal·lació de taules individualitzades, en lloc dels tradicionals taulells, que ja tenia en funcionament a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) des de l’any 2020 i que ara ha incorporat també l’equip de pediatria territorial EAPT Pare Claret i el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR). A banda del CAP Pare Claret, també poden trobar-se als CAP Casc Antic, Roger i Sanllehy, gestionats per l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN), de l’Institut Català de la Salut (ICS).

L’estructura i distribució de les taules permet la configuració d’espais més còmodes i amables, tant per a les persones usuàries com per als i les professionals, que faciliten la realització dels procediments administratius i fomenten la comunicació i la confidencialitat de la informació.

Més informació a la nota de premsa.


Grup de suport a la lactància

20 de maig de 2022

L’Equip de Pediatria Pare Claret torna a organitzar el grup de suport a la lanctància al CAP Pare Claret a partir del mes de juliol.

De la mà de la infermera pediàtrica Elena Fraca, es coneixeran els beneficis de la lactància i es compartiran experiències i dubtes amb altres mares i pares.

Per a més informació i inscripcions, pregunteu a la vostra infermera o pediatra de referència.

Dia: tots els dimecres
Hora: d’11.30 a 13.30 h
Lloc: a la sala polivalent de la 3a planta del CAP Pare Claret
(Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19-21)


Primera edició de l’Escola de salut de les persones grans a la Vila de Gràcia, Gràcia Nova i Camp d’en Grassot

15 de març de 2022

Els CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Pare Claret participen en la nova Escola de Salut de les persones grans dels barris la Vila de Gràcia, Gràcia Nova i Camp d’en Grassot, organitzada per la Taula BiB (benestar i barri) de la qual formen part diferents entitats del territori.

Se celebra tots els dimarts a les 10 hores entre el 15 de març i el 21 de juny de 2022 a la Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l’Olla 104)

Està adreçada a les persones majors de 65 anys dels barris de la Vila de Gràcia, Gràcia Nova i Camp d’en Grassot, del Districte de Gràcia de Barcelona. Les persones interessades a participar, adreceu-vos al vostre CAP o Centre de Serveis Socials o a la Taula de Salut Comunitària Vila-Grassot (salutcomunitaria.gracia.bcn.ics@gencat.cat)

L’objectiu és informar sobre temes de salut i cura i establir vincles amb altres persones grans dels barris i es tracten temes com envelliment actiu i saludable, relaxació i moviment i benestar emocional.

Consulta el calendari d’activitats.


El CAP Pare Claret pronuncia el pregó de la Festa Major de Camp d’en Grassot com a reconeixement de la seva tasca durant de la pandèmia

29 de juny de 2021
L’administratiu sanitari del CAP Pare Claret, Iñaki Gorri, durant el pregó de la festa major del barri

El CAP Pare Claret ha pronunciat el pregó de la Festa Major de Camp d’en Grassot com a acte de reconeixement de la tasca que ha desenvolupat durant la pandèmia. L’administratiu sanitari i referent d’atenció a la ciutadania, Iñaki Gorri, va ser l’encarregat de dirigir unes paraules en les quals va posar en valor l’atenció primària per la capacitat dels professionals d’adaptar-se a una situació canviant i també va agrair al veïnat el comportament que han tingut davant la crisi sanitària i el suport als seus referents de salut del CAP. El Pregó va tenir lloc el diumenge 27 de juny, al Passeig de Sant Joan, davant el monument a Anselm Clavé i també van participar representants de serveis essencials com el projecte Radars i el Mercat de l’Abaceria.

Més informació sobre reconeixements de la ciutadania a professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat per la seva tasca durant la pandèmia.


Professionals dels CAP Pare Claret i Vila de Gràcia-Cibeles presenten el diagnòstic de salut comunitària que prioritza accions centrades en la gent gran, la pobresa i la joventut

21 d’abril de 2021
Un moment de la presentació del diagnòstic de salut amb la treballadora social del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Natividad Castells

La Taula Benestar i Barri del Districte de Gràcia, liderada per professionals dels CAP Pare Claret i Vila de Gràcia-Cibeles, ha presentat a les entitats, associacions i grups específics de la comunitat el diagnòstic de salut comunitària dels barris Vila de Gràcia i El Camp d’en Grassot en què ha treballat en els últims anys. El document analitza la situació i els determinants que tenen més impacte en la salut de la ciutadania i determina, després d’un procés participatiu de priorització, que les accions en salut comunitària han d’anar dirigides a pal·liar la solitud i l’aïllament de la gent gran, la pobresa i al desenvolupament de la infància i la joventut.

De fet ja s’ha creat una comissió per cadascuna de les necessitats prioritzades i també han començat a desenvolupar-se alguns projectes concrets com “Parlem amb el CAP”, una iniciativa liderada pel CAP Pare Claret que consisteix en xerrades presencials amb l’objectiu de crear vincles i espais de participació directa entre els professionals de referència de l’atenció primària i la ciutadania. Des dels centres també participen en altres iniciatives com les caminades per a la gent gran o el suport en les tramitacions digitals.


El CAP Pare Claret enforteix el llaços amb la comunitat amb xerrades presencials per resoldre dubtes de la ciutadania

15 de març de 2021

El CAP Pare Claret enforteix els llaços amb la comunitat amb l’organització de xerrades presencials amb l’objectiu de crear espais de participació directa entre els professionals del centre i la població que atenen, i aconseguir així una major efectivitat en les accions dirigides a la prevenció, la promoció d’hàbits saludables i la millora de la salut comunitària.

Així, professionals del grup de salut comunitària del CAP Pare Claret, conjuntament amb la resta d’entitats que formen la Taula de Salut Benestar i Barri de Gràcia, han programat una xerrada a la plaça de la Sedeta, el 24 de març de 2021, d’11.15 a 12.30 hores. Els professionals resoldran qüestions plantejades per la ciutadania perquè estigui millor informada i conegui com treballen actualment els CAP i com accedir als seus professionals i serveis.

Actualment es pot contactar amb el CAP, preferentment per telèfon i per internet. També es pot utilitzar La Meva Salut per alguns tràmits.


Consulta oberta d’ITS: nous horaris

25/01/2021

El CAP Pare Claret ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dilluns, de 15 a 20 h a la 3a planta del centre. Va a càrrec de les referents d’ITS: Mireia Alberny, metgessa de família i comunitària i Carles Fàbregas, infermer de família i comunitària del centre.

També es pot demanar cita per la consulta dels dijous, de 17.30 a 19.30 a la 3a planta del centre amb Belén Jordá, ginecòloga i referent d’ITS de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Pare Claret.

Cal demanar cita prèvia al taulell del centre o trucant al 93 476 13 76. Pregunteu al vostre professional sanitari de referència per a més informació.

Dia i hora: Dilluns, de 15 a 20 h i dijous, de 17.30 a 19.30 h
Lloc: CAP Pare Claret (Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19-21)


Nadons en família al CAP Pare Claret

L’Equip de Pediatria Pare Claret s’ha reorganitzat per oferir l’activitat Nadons en família de forma no presencial per internet.

Es tracta d’un espai de suport i informació per compartir la criança amb altres famílies que acaben de tenir un nadó. Maite Cabodevilla, educadora social de l’Ajuntament de Barcelona, és la professional encarregada d’aquesta activitat que es desenvolupa en línia cada dimecres durant el curs escolar, de 15.30 a 17.30 h.

Per qualsevol dubte, pregunteu al vostre professional sanitari de referència.

Nadons en família

Dia: Tots els dimecres
Hora: De 15.30 a 17.30 h
Lloc: taller en línia


La població que es visita al CAP Pare Claret disposa d’un nou recurs al districte de Gràcia per rebre atenció sanitària relacionada amb la covid-19

La població adulta que es visita als CAP Pare Claret, Sanllehy i Vila de Gràcia-Cibeles, del districte de Gràcia de Barcelona, disposa des del 17 de novembre de 2020 d’un nou recurs assistencial per rebre atenció sanitària relacionada amb la covid-19 amb l’habilitació d’un espai al carrer Venus, número 8. La iniciativa dels professionals d’aquests centres ha permès habilitar un espai que obre de dilluns a divendres de 8 a 20 h i que està atès per professionals sanitaris que visiten, realitzen les proves necessàries, fan seguiment de casos diagnosticats o amb sospita de covid-19 i també realitzen la identificació dels seus contactes estrets.


El CAP Pare Claret participa en la jornada sobre desmedicalització i bones pràctiques per a la salut de Gràcia

gràcia
07/02/2020

El Consell de Salut de Gràcia ha organitzat per al 8 de febrer de 2020, a les 9.30 hores, una jornada sobre ‘desmedicalització i bones pràctiques per a la nostra salut’ a l’Espai Jove La Fontana. Aquesta acció compta amb el suport del Districte de Gràcia, el Consorci Sanitari de Barcelona i la participació del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, el CAP Pare Claret, el CAP Vallcarca, el CAP Larrard, farmàcies de Gràcia i el grup de salut de Gràcia.

La jornada comptarà amb dues taules amb diferents ponències. Una, sobre la medicalització a la vida, on professionals de la salut faran ponències sobre la salut com a negoci, el sobrediagnòstic i el sobretractament i si es prenen massa medicaments. L’altra taula es titula La salut també a les nostres mans i tindrà ponències sobre els productes miracle, accions saludables – a càrrec de les infermeres del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Maite Fabregat, Eduardo González i Mercè Julià – i si fer-se més proves vol dir tenir més salut, impartit per la metgessa de família del CAP Pare Claret, Mireia Moret.

La jornada finalitzarà amb un debat i una dinàmica de grups per avançar en la creació de les comissions de governança dels CAPS del Districte de Gràcia. La jornada oberta a veïnat i professionals, la inscripció és gratuïta i es pot fer a participagracia@bcn.cat.

Consulta el programa de la jornada.


Consulta oberta d’ITS

CAP_Pare_Claret_consulta_oberta_ITS_GTBCN_oct_2019

El CAP Pare Claret ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dilluns, de 15 a 20 h, i els dimarts, de 9 a 13 h a la 3a planta del centre. Va a càrrec de les referents d’ITS: Mireia Alberny i Lluïsa Oliver, metgesses de família i comunitària i Carles Fàbregas, infermer de família i comunitària del centre.

També té lloc els dilluns, de 15 a 20 a la 3a planta del centre a càrrec de Consol Muxi, ginecòloga i referent d’ITS de l’ASSIR Pare Claret.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

Dia: Dilluns i dimarts
Hora: Dilluns de 15 a 20 h i dimarts de 9 a 13 h
Lloc: CAP Pare Claret (Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19-21)


Els barris Vila de Gràcia i El Camp d’en Grassot planifiquen les intervencions en salut comunitària centrades en la solitud, la pobresa i la joventut.

El procés està liderat pels professionals del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Pare Claret

taula_salut_comuitaria_capviladegracia_pare_claret_2019.jpg
13/12/2019

Els barris de Barcelona, Vila de Gràcia i El Camp d’en Grassot, planifiquen les intervencions en salut comunitària en tres eixos prioritzats: la solitud i l’aïllament de la gent gran, la pobresa i l’atenció a la infancia i la joventut. Per aquest motiu, la taula de salut comunitària d’aquests barris s’han reunit al Centre Cívic La Sedeta, organitzats en comissions de Treball, i  han definit el nom del seu procés de salut comunitària sota el nom de “BiB”, Benestar i Barri.

Aquesta taula està formada pel veïnat, associacions i entitats dels barris i liderada pels professionals d’atenció primària del CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Pare Claret que han invertit més de dos anys en el desenvolupament d’aquest projecte. Durant aquest temps s’han establert aliances entre ciutadania, entitats i institucions; s’ha creat un diagnòstic de salut, un mapeig d’actius de salut i, actualment, estan immersos en la planificació i priorització d’accions per a la prescripció social, una eina no medicalitzada per enfortir la salut de les persones i de la comunitat.


Grup de suport a la lactància

EdP_Pare_Claret_grup_suport_lactancia_GTBCN_feb_2020

L’Equip de Pediatria Pare Claret inicia aquest 30 de setembre un nou grup de suport a la lactància.

De la mà de la infermera pediàtrica Elena Fraca, es coneixeran els beneficis de la lactància i es compartiran experiències amb altres mares i pares.

Per a més informació, pregunteu a la vostra infermera de referència.

Dia: Tots els dilluns de setembre a juny
Hora: D’11.30 a 13 h
Lloc: CAP Pare Claret
(Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19-21)


Activitats anteriors