CAP Pare Claret

Sant Antoni Maria Claret, 19- 21
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPPareClaret
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat
Telèfons de contacte:

 • Equip d’Atenció Primària Joanic
  93 208 25 70
 • Diagnòstic per la Imatge Pare Claret
  93 208 23 76
 • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Gràcia-Horta-Guinardó
  93 476 13 76
 • Equip de Pediatria Pare Claret
  93 208 26 80

Taller d’alimentació infantil

EdP_Pare_Claret_alimentacio_infantilL’Equip de Pediatria Pare Claret inicia un nou taller d’alimentació infantil a partir del 12 de setembre de 2018.

Des d’aquest taller, adreçat a famílies amb nens i nenes de 0 a 3 anys, es pretén fer un acompanyament per aconseguir bons hàbits nutricionals des del naixement del nadó.

De la mà de la infermera pediàtrica Elena Fraca, es tractaran temes com la introducció a l’alimentació complementària, l’alimentació com a procés d’aprenentatge o l’alimentació autoregulada per l’infant (baby led weaning), entre d’altres.

 

Dia: 2n i 4t dimecres de mes
Hora: de 9.30 a 11 h
Lloc: CAP Pare Claret
(Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19-21)


Els CAP Pare Claret i Vila de Gràcia-Cibeles s’impliquen en la salut comunitària per millorar la salut de la població

Jornada del Consell de Salut de Gràcia

Els CAP Pare Claret i Vila de Gràcia-Cibeles han explicat la seva implicació en els projectes de salut comunitària durant la jornada del 24 de febrer de 2018, organitzada pel Consell de Salut de Gràcia, dirigida a professionals de la salut, entitats i veïnat, amb el suport del Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament del districte.

En aquest acte, la treballadora social sanitària del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Nati Castells, ha presentat el Pla de Salut Comunitària en què treballa aquest centre, juntament amb el CAP Pare Claret, així com la constitució de la Taula de Salut de Gràcia.

Durant la presentació, Castells ha exposar la necessitat de realitzar projectes de salut comunitària perquè és un treball més orientat a les necessitats de la ciutadania, a la promoció i millora de la salut, connecta les característiques de la població amb els recursos del barri i dóna protagonisme al pacient.

En aquest sentit, ha diferenciat les intervencions comunitàries que realitzen fins ara, com la Setmana Sense Fum o el programa ‘Beveu menys’ -que són accions creades des del punt de vista dels professionals i les institucions- de les intervencions basades en els diagnòstics de salut comunitària estructurades en funció de necessitats concretes dels barris.

La Taula de Salut de Gràcia és la trobada de la ciutadania amb entitats, associacions i serveis del districte, que està convocada per la Comissió de Salut Comunitària dels centres d’atenció primària amb la finalitat d’iniciar un procés participatiu en matèria de salut comunitària als barris de Camp d’en Grassot-Gràcia Nova i Vila de Gràcia.

En una primera aproximació a les necessitats dels barris han destacat la cohesió entre entitats i serveis i la important xarxa associativa existent i, pel que fa als aspectes negatius, assenyalen l’envelliment, la soledat, la pobresa, la contaminació, la polimedicació i les deficiències en l’habitatge.

El propers passos del projecte són establir aliances entre ciutadania, entitats i institucions; crear un diagnòstic de salut compartit, realitzar un mapeig d’actius de salut; i prioritzar i planificar les accions per a la prescripció social, una eina no sanitària ni medicalitzada que serveis per enfortir la salut de les persones i de la comunitat.


Xerrada: Pla de Decisions Anticipades i La Meva Salut

fulleto_lamevasalut_Pare-Claret-per-blog

Per més informació, pregunta a la teva infermera del CAP Pare Claret


La Marató de TV3: activitats per prevenir l’ictus

cartell-cap-pare-claretEls professionals del CAP ha programat una activitat per prevenir i informar sobre l’ictus i per recaptar fons per a la recerca d’aquestes lesions. El 16 de desembre, de les 9 a les 14h, a l’entrada del CAP Pare Claret es prendrà el pols a les persones interessades com a prevenció per detectar arrítmies i per conscienciar de la importància de reconèixer l’ictus quan es produeixen els primers signes d’alerta.

Catalunya té una xarxa capdavantera d’equips de recerca en ictus i bons protocols d’actuació que funcionen amb gran eficiència com el ‘Codi ictus’, que pot activar també un familiar contactant  amb el 061 CatSalut Respon.

Presa del pols per detectar arítmies: Prevenció i signes d’alerta de l’ictus 16/12/2016 9-14 h Entrada del CAP

Altres CAP de la ciutat de Barcelona també oferiran xerrades i activitats informatives de lliure accés. Consulteu la informació completa.


Cuida’t, grup de suport dirigit a cuidadors de persones

Tots els dimarts, fins gener del 2017, el grup es reuneix durant dues hores per treballar conjuntament

risoterapia_vila-de-gracia

Taller de risoteràpia

Una treballadora social, una metgessa de família i una infermera del CAP Pare Claret han iniciat un grup de suport per a cuidadors de persones amb dependència funcional i/o deteriorament cognitiu, en un barri on hi ha una alta esperança de vida.

L’objectiu de l’activitat és facilitar un espai de suport emocional a persones que cuiden algun familiar amb una alta sobrecàrrega física i emocional. Per això, el grup Cuida’t ha organitzat una sèrie de sessions on els cuidadors comparteixen vivències i dubtes amb d’altres persones que es troben en la mateixa situació.

Fins ara s’han realitzat tres sessions amb un èxit indiscutible en el taller de risoteràpia. D’altres temes d’interès que estan previstos en el calendari del grup són l’autocura, la prevenció de la sobrecàrrega del cuidador, els drets del cuidador o els recursos socials i sanitaris al seu abast.


Programa Jornada_CAP Pare Clare_blog.jpg

 Any 2015

Circularàs millor sense fum

Setmana Sense Fum
Amb motiu de la Setmana Sense Fum s’informarà dels efectes nocius del tabac en les cames, en la circulació de les artèries i en la malaltia arterial perifèrica.

Es realitzarà l’Índex Turmell-Braç (ITB), el test d’Edimburg i es donaran fulls informatius sobre els efectes del tabac a les cames. A càrrec dels referents del Grup de Cures del SAP Dreta.

Data i lloc

 • Dimecres, 27 de maig de 2015, de 10 a 19 h, a una carpa al Passeig de Sant Joan entre el monument d’Anselm Clavé i el Carrer Pare Claret: fulls informatius i Test d’Edimburg.
 • Dijous, 28 de maig, a les 11.30 h a la sala de reunions de la Planta1 del CAP Pare Claret. Fulls informatius
Anuncis

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s