CAP Passeig de Sant Joan

Passeig de Sant Joan, 20
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 265 01 17
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat amb l’etiqueta 
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


El CAP Passeig de Sant Joan pronuncia el pregó de la Festa Major de Fort Pienc en reconeixement de l’atenció durant de la pandèmia

7 de juny de 2021

La Festa Major del Fort Pienc 2021, organitzada per l’associació de veïns, ha començat amb el pregó a càrrec de la infermera del CAP Passeig de Sant Joan, Lourdes Castells, en homenatge als professionals del centre per la tasca que han realitzat durant la pandèmia.

En el pregó ha combinat notes d’humor i ironia sobre el coronavirus SARS-CoV-2, amb missatges d’agraïment al veïnat pel suport demostrat a l’atenció primària, “primer reclamant millors condicions d’espai per al CAP i, després, treballant per a la cessió de l’Edifici Transformadors com a espai de vacunació. Ha estat un llarg camí, però han d’estar orgullosos de tot el que han fet pel CAP”, resumeix la infermera.

Més informació sobre reconeixements de la ciutadania a professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat per la seva tasca durant la pandèmia.


El CAP Passeig de Sant Joan s’amplia amb un nou annex provisional fins que estigui disponible el nou centre

15 de març de 2021
foto del taulell de l’annex

Avui ha entrat en funcionament l’annex que servirà de forma provisional per ampliar l’espai assistencial del CAP Passeig de Sant Joan fins que es construeixi el que serà el nou CAP Fort Pienc. L’espai del nou annex està situat en un interior d’illa, al carrer d’Ali Bei, 18, té una superfície de 317 m², és de propietat municipal i està equipat per atendre urgències covid i consultes de diferents especialitats.

L’annex consta de dues plantes amb 9 consultes, que sumades a les 19 que ja disposa el centre, augmenten a 28 les consultes del CAP. El mòdul també disposa d’un office, un espai d’emmagatzematge i dues sales d’espera. El cost de la construcció, la instal·lació i l’equipament del nou model assistencial ha estat de 79.500 euros.

La manca d’espai del CAP Passeig de Sant Joan s’havia fet més evident amb el tancament durant la pandèmia del CAP Carles I, l’altre centre on donaven servei els professionals de l’equip. Això va suposar la derivació dels professionals i també dels pacients al CAP Passeig de Sant Joan, amb un creixement important del volum de feina. Davant la nova situació generada per la pandèmia de la covid-19, les mancances al centre, sobretot d’espai, feien necessari un reforç en espera de la construcció del nou CAP Fort Pienc, previst per a d’aquí a uns 5 anys.

CAP Fort Pienc, al solar de cruïlla entre el carrer de Nàpols i la Gran Via 
La ubicació definitiva del CAP Fort Pienc serà en el solar municipal ubicat a la cruïlla entre el carrer de Nàpols i la Gran Via de les Corts Catalanes. Allà està prevista la construcció d’un nou edifici d’habitatges per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB), que tindrà una vuitantena d’habitatges de dotació a les plantes superiors. El consistori cedirà al Servei Català de la Salut 2.600 m² de l’immoble, situats a les plantes baixa i primera, on es preveu la construcció del nou CAP. El centre disposarà de 41 consultes, sala de tractament d’emergència, boxs d’extracció i sala de grups i educació sanitària, a banda d’espais comunitaris, espais per a professionals i àrea d’instal·lacions.

Població de referència de 30.000 persones
El CAP Passeig de Sant Joan té una població assignada de prop de 30.000 persones. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, pediatria, salut sexual i reproductiva, infermeria, odontologia, treball social i atenció especialitzada. També gestiona dues residències de gent gran.

Cal recordar que dilluns 1 de febrer de 2021 també va entrar en funcionament l’annex per ampliar provisionalment l’espai del CAP Gòtic i que el CAP Sant Rafael, ha sigut el primer dels setze centres de l’APBCN que, a partir del 15 de febrer, comencen a disposar dels primers mòduls de suport per solucionar problemes d’espai.

Més informació:
Vídeo sobre el nou annex del CAP Passeig de Sant Joan.

Aparicions als mitjans:


‘Parlem amb’ Adolfo Osta, administratiu sanitari del CAP Passeig de Sant Joan

22/01/2021

Adolfo Osta ha desenvolupat tota la seva carrera professional com a administratiu sanitari al CAP Passeig de Sant Joan i, a més, interpreta cançons medievals que va aprendre durant la infantesa en un poble del Pirineu aragonès. En aquesta entrevista de la secció ‘Parlem amb’ Osta explica com ha desenvolupat la seva afició fins al punt de gravar 9 discos, tenir dos més en projecció, oferir un miler d’actuacions i donar classes. També ha fet servir la seva música en activitats relacionades amb la salut comunitària del centre i encoratja els professionals a explotar la vessant artística com a eina per afrontar millor la feina al CAP.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


La taula de salut de barri inicia un procés participatiu

06/02/2020

La Taula de Salut dels barris Fort Pienc i Dreta de l’Eixample, de la qual forma part el CAP Passeig de Sant Joan, ha iniciat un procés participatiu amb la ciutadania per conèixer quines són les inquietuds així com les necessitats en promoció i prevenció de la salut. A les diferents organitzacions i entitats del barri s’han distribuit uns fulletons perquè la ciutadania pugui donar la seva opinió, amb l’objectiu de conèixer els temes sobre salut que interessen al veïnat i poder donar-hi resposta des de la Taula de Salut.

També podeu escollir tres opcions de la següent llista i fer-la arribar al CAP a través dels diferents canals de comunicació: