CAP Roquetes-Canteres

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Carrer Garigliano, 23
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 276 80 68
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPRoquetesCanteres
Banc d’imatges del CAP Roquetes-Canteres

Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Grups per deixar de fumar

22 de gener de 2020

Pòster_SAP-Muntanya_llista_CAP_grup_deixar_fumar_GTBCN_2019El CAP Roquetes-Canteres realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de  l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.

Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!


Exposició al CAP Roquetes-Canteres per informar de la feina que han fet i estan fent les dones al barri

Exposició Invisibles al CAP Roquetes-Canteres sobre el paper que ha fet i fan les dones en la construcció i transformació del barri

El CAP Roquetes-Canteres acull del 15 al 26 de gener de 2018 l’exposició itinerant del Centre Ton i Guida titulada Invisibles, un projecte comunitari que vol fer visible la memòria històrica de les dones que, de forma anònima, han sigut fonamentals en la construcció i transformació del barri de Roquetes en qüestions com l’educació, la cultura o la salut. L’exposició recull testimonis de dones de diferent edat i procedència que han viscut i viuen al barri, així com documentació gràfica i escrita facilitada per les mateixes protagonistes.


Grup de suport a les persones afectades per la crisi

Arran la detecció del gran impacte de la crisi en el barri i efectes sobre la salut mental i emocional de la població, durant l’any 2015 s’havia fet un intent de creació d’un grup de suport emocional a persones en atur de llarga durada, amb la col·laboració del PINSAP, que no va reeixir.

Ara el Grup motor està format per la treballadora social de l’EAP Roquetes-Canteres, la psicòloga de serveis socials de zona, el coordinador Centre Cultural Ton i Guida, una tècnica d’orientació laboral de Barcelona Activa i una tècnica del Pla comunitari de Roquetes, que durant l’any 2016 han estat elaborant el projecte actual.

L’activitat està dirigida als veïns i veïnes dels barris de Roquetes, Trinitat Nova i Verdum i que es situació d’atur de llarga durada, o que treballen en una situació precària.

Descripció de l’activitat: 12 sessions grupals amb dinàmiques participatives, codirigides per Glòria Muniente i Carolina Pastor (treballadora social de l’equip Roquetes-Canteres i psicòloga de serveis socials de zona, respectivament) amb col·laboracions diverses segons els temes de cada sessió.

Objectiu de l’activitat:

  • Millorar la salut emocional de persones afectades per la crisi.
  • Vincular les persones a la xarxa comunitària, individualment o col·lectivament, per fomentar la seva inclusió social.

Inscripcions: a través del Pla comunitari, de serveis socials i del CAP Roquetes-Canteres

Lloc: Centre Cultural Ton i Guida
Data: del 12 de gener al 30 de març, cada dijous
Hora: de 10 a 12h
Durada de l’activitat: 2 hores setmanals
Edició: 1a edició
Enllaços relacionats: pcroquetes.blogspot.com


Vídeo educatiu per aprendre a aplicar la tècnica de RCP al ritme d’un rap

Aquest vídeo ha estat creat per professionals del CAP Roquetes-Canteres per explicar com actuar davant d’una aturada cardíaca


Activitats  comunitàries 

  • La salut física: programes d’activitat física, espais de salut, tallers diversos, xerrades,etc.)
  • La salut emocional: activitats terapèutiques i de relaxació, grups de contenció
  • El desenvolupament de capacitats i la creativitat com les activitats artístiques o manualitats
  • La vinculació social: activitats en família i de socialització en general

La treballadora social del CAP Roquetes-Canteres, Glòria Muniente, i la infermera comunitària de l’ASPB, Montse Petit, conjuntament amb el Casal de gent gran de Roquetes participen en les activitats organitzades a l’Espai de salut dins el Programa A Roquetes fem salut. Taula de salut del Pla comunitari de Roquetes.


Activitats anteriors