CAP Roquetes-Canteres

Carrer Garigliano, 23
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 276 80 68
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPRoquetesCanteres
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Homenatge al CAP Roquetes-Canteres amb frases a les escales d’accés al centre

10 de maig de 2022

El Pla Comunitari de Roquetes i l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes han celebrat un homenatge a l’equip del CAP Roquetes-Canteres en reconeixement per l’atenció rebuda durant la pandèmia de la COVID-19 i la celebració de diverses iniciatives de promoció de la salut de la ciutadania.

L’homenatge consisteix en la instal·lació de frases a les escales d’accés a la porta principal del CAP, recollides i consensuades entre veïnat i entitats, per posar en valor la tasca del CAP, la relació amb les persones que atenen i les xarxes de suport dinamitzades pel pla comunitari.


Grup per embarassades i de criança al CAP Roquetes-Canteres

9 de febrer de 2021

Els professionals del CAP Roquetes-Canteres s’ha reorganitzat per oferir dos dels seus grups habituals de forma no presencial per internet.

Per una banda, ofereixen el grup per embarassades en línia, un espai adreçat a mares que vulguin rebre un suport emocional i físic en la preparació al naixement i a la maternitat.

Per l’altra banda, també es pot participar en el grup de criança en línia, un espai adreçat a mares amb nadons de 0 a 6 mesos d’edat que vulguin rebre un suport emocional i físic en relació amb la criança.

Els dos grups està liderats per un equip interdisciplinar de professionals perinatals del
CAP Roquetes-Canteres, l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i es fa en col·laboració amb BrucSalut.

Per a més informació i inscripcions, podeu preguntar per la infermera pediàtrica Emma Prims del CAP Roquetes-Canteres (93 276 80 68).

Grup per embarassades en línia
Dia: Tots els divendres
Hora: De 9.30 a 11 h (8 sessions)
Lloc: Grup organitzat per internet a través de la plataforma Zoom (necessitareu: connexió a internet)

digital_CAP_Roquetes_Canteres_embaras_covid_APBCN_febrer2021

Grup de criança en línia
Dia: Tots els divendres
Hora: De 12 a 13.30 h (8 sessions)
Lloc: Grup organitzat per internet a través de la plataforma Zoom (necessitareu: connexió a internet)

digital_CAP_Roquetes_Canteres_pediatria_criança_APBCN_febrer2021

Grups per deixar de fumar

22 de gener de 2020
Pòster_SAP-Muntanya_llista_CAP_grup_deixar_fumar_GTBCN_2019

El CAP Roquetes-Canteres realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de  l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.

Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!


Exposició al CAP Roquetes-Canteres per informar de la feina que han fet i estan fent les dones al barri

Exposició Invisibles al CAP Roquetes-Canteres sobre el paper que ha fet i fan les dones en la construcció i transformació del barri

El CAP Roquetes-Canteres acull del 15 al 26 de gener de 2018 l’exposició itinerant del Centre Ton i Guida titulada Invisibles, un projecte comunitari que vol fer visible la memòria històrica de les dones que, de forma anònima, han sigut fonamentals en la construcció i transformació del barri de Roquetes en qüestions com l’educació, la cultura o la salut. L’exposició recull testimonis de dones de diferent edat i procedència que han viscut i viuen al barri, així com documentació gràfica i escrita facilitada per les mateixes protagonistes.


Grup de suport a les persones afectades per la crisi

Arran la detecció del gran impacte de la crisi en el barri i efectes sobre la salut mental i emocional de la població, durant l’any 2015 s’havia fet un intent de creació d’un grup de suport emocional a persones en atur de llarga durada, amb la col·laboració del PINSAP, que no va reeixir.

Ara el Grup motor està format per la treballadora social de l’EAP Roquetes-Canteres, la psicòloga de serveis socials de zona, el coordinador Centre Cultural Ton i Guida, una tècnica d’orientació laboral de Barcelona Activa i una tècnica del Pla comunitari de Roquetes, que durant l’any 2016 han estat elaborant el projecte actual.

L’activitat està dirigida als veïns i veïnes dels barris de Roquetes, Trinitat Nova i Verdum i que es situació d’atur de llarga durada, o que treballen en una situació precària.

Descripció de l’activitat: 12 sessions grupals amb dinàmiques participatives, codirigides per Glòria Muniente i Carolina Pastor (treballadora social de l’equip Roquetes-Canteres i psicòloga de serveis socials de zona, respectivament) amb col·laboracions diverses segons els temes de cada sessió.

Objectiu de l’activitat:

  • Millorar la salut emocional de persones afectades per la crisi.
  • Vincular les persones a la xarxa comunitària, individualment o col·lectivament, per fomentar la seva inclusió social.

Inscripcions: a través del Pla comunitari, de serveis socials i del CAP Roquetes-Canteres

Lloc: Centre Cultural Ton i Guida
Data: del 12 de gener al 30 de març, cada dijous
Hora: de 10 a 12h
Durada de l’activitat: 2 hores setmanals
Edició: 1a edició
Enllaços relacionats: pcroquetes.blogspot.com

Activitats anteriors