CAP Trinitat Vella

Via Barcino, 88
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta 
#CAPTrinitatVella
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

Telèfons del CAP:

  • 93 315 39 34
  • 93 315 39 36
  • 93 315 39 37

Vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita al CAP Trinitat Vella

23 de març de 2022

Des del CAP Trinitat Vella s’ha organitzat al centre una jornada de vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita. Se celebra el dimecres, 30 de març de 2022, de 15 a 20 hores, i està adreçada a infants de 5 a 11 anys del barri La Trinitat Vella.

Cal recordar que els infants han d’anar acompanyats del pare, mare o tutor o tutora legal, i si no és possible, hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti una autorització impresa, que trobareu al Canal Salut, juntament amb tota la informació sobre la vacunació a aquest grup de població. Els infants també han de portat la targeta sanitària individual (TSI)

Dia: dimecres, 30 de març de 2022
Hora: de 15 a 20 h
Lloc: CAP Trinitat Vella (Via Barcino, 88)


Professionals del CAP Trinitat Vella aborden a #ICSfluencers la problemàtica dels determinants socials de la salut

8 d’abril de 2021
Ariadna Ramos, Sagrario Barcos i Blanca de Gispert, de esquerra a dreta.

Els determinants socials de la salut són les condicions socioeconòmiques, culturals, polítiques i mediambientals que influeixen en l’estat de salut de les persones, que es converteixen en elements de desigualtat i, per tant, afecten de forma diferent a la salut de la ciutadania en funció del lloc on viuen, la classe social, el gènere, l’edat o la seva professió. Els determinants socials estan reconeguts per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i s’estima que un 80% dels determinants de la salut són fora del sistema sanitari. Per conèixer més sobre aquesta problemàtica, professionals del CAP Trinitat Vella l’han abordat a #ICSfluencers, la iniciativa de l’Institut Català de la Salut que dona veu als professionals per conèixer de primera mà la seva experiència en el sistema sanitari. Es tracta de la metgessa de família, Blanca de Gispert, la infermera Sagrario Barcos i la treballadora social sanitària, Ariadna Ramos. Consulta més informació en aquest enllaç.


Els professionals del CAP Trinitat Vella reben el Premi Sant Andreu 2020 per la seva la dedicació durant la pandèmia de la covid-19

30/11/2020 – Actualitzat el 04/03/2021

El districte de Sant Andreu de Barcelona ha atorgat el Premi Sant Andreu 2020, en la categoria de distinció personal, als professionals dels centres d’atenció primària i de les residències del districte per la seva la implicació, dedicació i els esforços desplegats en l’atenció i cura de pacients durant la pandèmia de la covid-19. Els professionals premiats són dels CAP Bon Pastor, Casernes, La Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella, amb els diferents equips, unitats i serveis que hi treballen, i l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall.


Grups per deixar de fumar

22/01/2020
Pòster_SAP-Muntanya_llista_CAP_grup_deixar_fumar_GTBCN_2019

El CAP Trinitat Vella realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de  l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.

Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!


El CAP Trinitat Vella participa amb una activitat de salut bucodental en la Trinicanya

8/06/2019

El CAP Trinitat Vella ha participat en la 4a edició de la Trinicanya, una gimcana infantil i familiar que se realitza amb motiu de la festa major del barri i que aquest any estava centrada en la salut bucodental.

Com totes les activitats han d’estar relacionades amb el tema principal, els professionals sanitaris del CAP n’han preparat una perquè els infants coneguin els aliments més saludables i aprenguin a tenir una bona salut bucodental al ensenyar-los a raspallar-se les dents amb un fantoma (model transparent d’una part del cos) i un líquid detector de placa. De regal els infants han rebut amb un raspall de dents i una poma, com a berenar saludable.

La Trinicanya està organitzada per diferents entitats que treballen en l’atenció dels infants del barri com l’Espai Via Barcino, la Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero, l’Organització No Governamental Save The Children, la Fundació Trinijove, els tècnics de l’aula ambiental de l’Ajuntament de Barcelona i l’equip de salut comunitària del CAP, amb la implicació de les professionals d’odontologia, pediatria, treball social i residents en medicina de primer any.


Una exposició fotogràfica del CAP Trinitat Vella posa en valor les tasques de les dones del barri

CAP Trinitat Vella exposicio dones baixada escola

El CAP Trinitat Vella vol rendir homenatge a les dones que viuen i treballen al barri amb una exposició de fotografies on apareixen dones anònimes realitzant activitats quotidianes, com ara recollir la canalla a l’escola, anar a comprar, treballar o estudiar a l’escola d’adults. L’exposició, formada per unes 30 imatges en blanc i negre, s’inaugura el 8 març de 2018 amb motiu del Dia Internacional de la Dona i es podrà visitar fins al 16 de març, a la primera planta del centre.

Per a més informació, consulta la nota de premsa

Activitats anteriors