CAP Trinitat Vella

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Via Barcino, 88
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta 
#CAPTrinitatVella
Galeria d’imatges del CAP Trinitat Vella
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

Telèfons del CAP:

  • 93 315 39 34
  • 93 315 39 36
  • 93 315 39 37

Activitats

Grups per deixar de fumar

22 de gener de 2020

Pòster_SAP-Muntanya_llista_CAP_grup_deixar_fumar_GTBCN_2019El CAP Trinitat Vella realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de  l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.

Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!


El CAP Trinitat Vella participa amb una activitat de salut bucodental en la Trinicanya

8 de juny de 2018

El CAP Trinitat Vella ha participat en la 4a edició de la Trinicanya, una gimcana infantil i familiar que se realitza amb motiu de la festa major del barri i que aquest any estava centrada en la salut bucodental.

Com totes les activitats han d’estar relacionades amb el tema principal, els professionals sanitaris del CAP n’han preparat una perquè els infants coneguin els aliments més saludables i aprenguin a tenir una bona salut bucodental al ensenyar-los a raspallar-se les dents amb un fantoma (model transparent d’una part del cos) i un líquid detector de placa. De regal els infants han rebut amb un raspall de dents i una poma, com a berenar saludable.

La Trinicanya està organitzada per diferents entitats que treballen en l’atenció dels infants del barri com l’Espai Via Barcino, la Biblioteca Trinitat Vella-José Barbero, l’Organització No Governamental Save The Children, la Fundació Trinijove, els tècnics de l’aula ambiental de l’Ajuntament de Barcelona i l’equip de salut comunitària del CAP, amb la implicació de les professionals d’odontologia, pediatria, treball social i residents en medicina de primer any.


Una exposició fotogràfica del CAP Trinitat Vella posa en valor les tasques de les dones del barri

CAP Trinitat Vella exposicio dones baixada escolaEl CAP Trinitat Vella vol rendir homenatge a les dones que viuen i treballen al barri amb una exposició de fotografies on apareixen dones anònimes realitzant activitats quotidianes, com ara recollir la canalla a l’escola, anar a comprar, treballar o estudiar a l’escola d’adults. L’exposició, formada per unes 30 imatges en blanc i negre, s’inaugura el 8 març de 2018 amb motiu del Dia Internacional de la Dona i es podrà visitar fins al 16 de març, a la primera planta del centre.

Per a més informació, consulta la nota de premsa


Grup de nadons

CAPTrinitatVella_Grup Nadons_2017El Grup de suport a la lactància i la salut infantil comença el 4 d’abril de 2017 les sessions dirigides a famílies que tenen fills d’entre 0 i 1 any.

Si teniu problemes o dubtes amb la lactància i la salut del vostre fill o voleu compartir experiències sobre criança aquestes activitats us resultaran útils.

Lloc: CAP Trinitat Vella
Data: tots els dimarts a partir del 4 d’abril de 2017
Horari: de 10 a 11.30 h


 La Marató de TV3: activitats per prevenir l’ictus

cartell-cap-trinitat-vellaEls professionals del CAP han programat diverses accions per prevenir i informar sobre l’ictus i per recaptar fons per a la recerca d’aquestes lesions.

El 16 de desembre, de les 11 a les 13h, a la Plaça de la Trinitat, es prendrà el pols i la tensió arterial a les persones interessades com a prevenció per detectar arrítmies i per conscienciar de la importància de reconèixer l’ictus quan es produeixen els primers símptomes.

Catalunya té una xarxa capdavantera d’equips de recerca en ictus i bons protocols d’actuació que funcionen amb gran eficiència com el ‘Codi ictus’, que pot activar també un familiar contactant  amb el 061 CatSalut Respon.

Presa del pols i tensió arterial per a la prevenció de l’ictus 16/12/2016 11-13 h Plaça de la Trinitat

Altres CAP de la ciutat de Barcelona també oferiran xerrades i activitats informatives de lliure accés. Consulteu la informació completa.


Els professionals del CAP Trinitat Vella participen en el Projecte ‘Salut als Barris’ per millorar la salut dels veïns

El 2 de novembre de 2016 tindrà lloc la Jornada de priorització de les necessitats del barri de Trinitat Vella en el marc del programa “Salut als barris” que s’aplica conjuntament amb professionals de l’EAP Via Barcino, de l’Agència de Salut Pública, de Serveis Socials, del Districte i dels veïns del barri Trinitat Vella del districte de Sant Andreu.

“Salut als barris” es un projecte de l’Agència de Salut Pública que es basa en els determinants de la salut i les desigualtats en salut en àrees urbanes i es composa de cinc fases de desenvolupament:

Fase 1. Cerca d’aliances i col·laboracions amb els agents del territori
Fase 2. Valoració de les necessitats en salut
Fase 3. Planificació i implementació d’intervencions
Fase 4. Seguiment i avaluació de les intervencions
Fase 5. Manteniment

‘Jornada de priorització de les necessitats de salut’
Dia: 2 de novembre de 2016
Hora: 18 h


Activitats anteriors

Activitats organitzades amb motiu de la Marató de Tv3:

Divendres 11 de desembre, a l’entrada del CAP
– de 11 a 13h
Taula informativa i d’educació sanitària sobre la diabetis i l’obesitat.
– de 11.30h a 12.30h
Activitat aeròbica de manteniment, a càrrec de Inés Polo Pereira, professora de Pilates del Casal de Gent Gran de la Trinitat Vella.

Setmana sense fum 

Setmana Sense Fum

El dijous 28 de maig, de 16 a 18h, fan cooximetries (proves que mesuren el monòxid de carboni en aire exhalat) al centre.