CAP Vila de Gràcia-Cibeles

Carrer de Còrsega, 363
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 459 09 30
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabtes, de 9 a 14 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPVilaDeGràciaCibeles
Galeria d’imatges
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Els familiars de pacients malalts de demències troben suport al CAP Vila de Gràcia-Cibeles

1 de febrer de 2019

El CAP Vila de Gràcia-Cibeles desenvolupa el grup de suport Cuida’t que està dirigit a familiars cuidadors de pacients amb Alzheimer o altres demències. Aquesta iniciativa se repeteix cada any i aquest 2019 celebra la 3a edició des del 5 de febrer al 23 d’abril en sessions setmanals de 2 hores i una dotzena de participants.

En el disseny i l’execució del projecte hi ha un grup format per una metgessa de família, dos professionals d’infermeria de família, una tècnica en cures auxiliars d’Infermeria (TCAI) i la treballadora social. Tots plegats treballen per reduir l’impacte en termes de salut física i emocional que té la situació de dependència en les famílies i, especialment, en els cuidadors.

Els objectius del grup són crear un espai de suport emocional; prevenir els efectes d’estrès emocional; treballar la importància de l’autocura, generar espais propis del cuidador; donar eines per encarar la situació d’una manera més saludable tant pel pacient com pel cuidador; reconèixer el rol del cuidador i posar en valor la seva tasca; fer sentir al cuidador que no està sol i compartir sentiments i emocions amb altres persones en la mateixa situació.

La satisfacció dels participants és molt positiva per la utilitat com a activitat que millora la salut percebuda. I la valoració dels professionals és alta perquè dona resposta a les  necessitats detectades i com a intervenció que millora la salut i benestar del pacient i les seves famílies.

El grup de suport Cuida’t és un complement a la tasca que realitzen els professionals a les consultes de medicina, infermeria i treball social d’atenció primària on es detecta, tracta i s’acompanya a aquests pacients i a les seves famílies.

Si teniu un familiar cuidador de persones amb demències sol·liciteu informació del grup de suport Cuida’t del CAP Vila de Gràcia-Cibeles.


Primer aniversari del CAP Vila de Gràcia-Cibeles

L’equip de professionals del ha celebrat el 1r aniversari des de la posada en funcionament de les instal·lacions de 1700 m2 situats al carrer Còrsega 363, que dona servei a unes 25.800 persones que fins fa un any eren ateses al . Felicitats!

cap_viladegraciacibeles_1aniversari.jpg

Els CAP Vila de Gràcia-Cibeles i Pare Claret s’impliquen en la salut comunitària per millorar la salut de la població

Jornada del Consell de Salut de GràciaEls Vila de Gràcia-Cibeles i CAP Pare Claret han explicat la seva implicació en els projectes de salut comunitària durant la jornada del 24 de febrer de 2018, organitzada pel Consell de Salut de Gràcia, dirigida a professionals de la salut, entitats i veïnat, amb el suport del Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament del districte.

En aquest acte, la treballadora social sanitària del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Nati Castells, ha presentat el Pla de Salut Comunitària en què treballa aquest centre, juntament amb el CAP Pare Claret, així com la constitució de la Taula de Salut de Gràcia.

Durant la presentació, Castells ha exposar la necessitat de realitzar projectes de salut comunitària perquè és un treball més orientat a les necessitats de la ciutadania, a la promoció i millora de la salut, connecta les característiques de la població amb els recursos del barri i dóna protagonisme al pacient.

En aquest sentit, ha diferenciat les intervencions comunitàries que realitzen fins ara, com la Setmana Sense Fum o el programa ‘Beveu menys’ -que són accions creades des del punt de vista dels professionals i les institucions- de les intervencions basades en els diagnòstics de salut comunitària estructurades en funció de necessitats concretes dels barris.

La Taula de Salut de Gràcia és la trobada de la ciutadania amb entitats, associacions i serveis del districte, que està convocada per la Comissió de Salut Comunitària dels centres d’atenció primària amb la finalitat d’iniciar un procés participatiu en matèria de salut comunitària als barris de Camp d’en Grassot-Gràcia Nova i Vila de Gràcia.

En una primera aproximació a les necessitats dels barris han destacat la cohesió entre entitats i serveis i la important xarxa associativa existent i, pel que fa als aspectes negatius, assenyalen l’envelliment, la soledat, la pobresa, la contaminació, la polimedicació i les deficiències en l’habitatge.

El propers passos del projecte són establir aliances entre ciutadania, entitats i institucions; crear un diagnòstic de salut compartit, realitzar un mapeig d’actius de salut; i prioritzar i planificar les accions per a la prescripció social, una eina no sanitària ni medicalitzada que serveis per enfortir la salut de les persones i de la comunitat.


23/03/2017
Betevé 73
Nou CAP Vila de Gràcia amb entrevista a la directora Amalur Mateo, min 2’


CAP Vila de Gràcia-Cibeles

 

 

Anuncis