15/06/2016 Nota de premsa

El CAP Maragall de Barcelona acull des d’avui una exposició fotogràfica que reivindica la vida quotidiana de veïns i veïnes com a valor per a la comunitat

  • La mostra porta per títol Veïns i veïnes: el valor d’un barri i es podrà veure a la quarta planta del CAP Maragall de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, des d’avui i fins al 25 de juliol de 2016
  • L’exposició s’emmarca dins de les accions de salut comunitària que els professionals de l’atenció primària de l’ICS porten a terme a Barcelona per crear vincles saludables i emocionals amb la ciutadania

cartell_expo_Diversitats-CAPMaragall_APBCN-2016

Les parets de la sala d’espera del Centre d’Atenció Primària Maragall es transformen en galeria d’exposició per a les 40 fotografies que componen la mostra Diversitats. Veïns i veïnes: el valor d’un barri. Les imatges que s’hi exposen són retrats de la vida quotidiana de dones i homes fotografiats per César Marcos en diferents espais de Navas, el seu barri de Barcelona, i que seran a la quarta planta del CAP Maragall des d’avui i fins al pròxim 25 de juliol.

La mostra convida a mirar el barri –de Navas en aquest cas, però qualsevol barri per extensió–, des de la riquesa de la diversitat de les persones que hi viuen i que, alhora, fan que sigui viu. Així, a les fotografies en blanc i negre que componen l’exposició hi ha persones d’edat avançada, però també joves i infants, dones i homes de procedències diverses, i fins i tot “hi apareixen tres gossos”, com recorda el fotògraf.

Participació ciutadana també dels visitants

A més d’estar protagonitzada per persones d’un barri, l’exposició Diversitats pretén que tothom que la visiti també pugui participar-hi. I ho fa plantejant una pregunta que demana resposta al final del recorregut de la mostra. Un cop hagi finalitzat el període expositiu al CAP Maragall, totes les respostes recollides s’incorporaran a un material de reflexió sobre diversitats i convivència que porta per títol ‘Efecte Diversitats’, que coordinarà la Comissió d’Inclusió i Convivència del Pla Comunitari Navas, de la qual participa el CAP Maragall, per a futures intervencions socials.

Aquesta exposició va sorgir com a iniciativa de les entitats i associacions que integren el Pla Comunitari Navas, i ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Ara és l’atenció primària de l’ICS a Barcelona ciutat qui dóna suport a l’experiència, ja que l’EAP Congrés, ubicat al CAP Maragall, s’hi suma a aquesta acció comunitària, cedint durant més de cinc setmanes les parets de la sala d’espera per la mostra fotogràfica, i implicant professionals i usuaris a posar en valor les diversitats dels barris.

Els professionals de l’Equip d’Atenció Primària Congrés, ubicat al CAP Maragall, estan convençuts que quan les seves usuàries i usuaris vagin al CAP, reconeixeran com a veïns i veïnes algunes persones que protagonitzen les fotografies de Diversitats, amb la qual cosa es reforçaran els vincles personals i se’ls atorgarà un valor afegit a la seva rutina, en estar exposada formalment com a obra documental.

Més informació:

Anuncis