20/12/2016 Nota de premsa

El Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra exposa les fotografies que va fer una pediatra al camp de refugiats d’Idomeni

 • Integren la mostra una vintena d’imatges fetes per la pediatra Eva Galofré i de dibuixos d’infants sirians i catalans
 • L’exposició porta per títol Mai cap infant ha començat una guerra. Un viatge al camp de refugiats d’Idomeni i es podrà veure al Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra del 22 de desembre de 2016 al 2 de febrer de 2017

El  febrer de 2016 Eva Galofré, pediatra del CAPI Barcelona Esquerra, va viatjar a Grècia, per atendre els infants que arribaven al camp de refugiats d’Idomeni fugint de la guerra que hi ha a Síria i l’Afganistan. La seva experiència com a pediatra voluntària amb els refugiats va durar dues setmanes, quan va tornar els companys del CAPI Barcelona Esquerra van decidir mostrar les seves fotografies per visibilitzar com viuen els infants aquests conflictes bèl·lics.

Amb prop d’una vintena de fotografies del camp i de dibuixos de nenes i nens sirians i catalans, la mostra Mai cap infant ha començat una guerra. Un viatge al camp de refugiats d’Idomeni reprodueix el recorregut que continuen fent avui milers de persones que fugen, principalment, de la guerra que hi ha a Síria i els obstacles que han de superar per arribar a Europa. Especialment adreçada als infants i les famílies que visiten les consultes de pediatria, l’exposició s’inaugura aquest dijous, 22 de desembre de 2016, a la tarda a la primera planta del CAPI Barcelona Esquerra i és d’accés lliure per a tothom en l’horari d’activitat del centre.

L’exposició és una iniciativa de solidaritat amb els refugiats de qualsevol procedència, però també vol servir com a base perquè les famílies que vegin l’exposició abordin temes tan presents com la guerra, el desplaçament forçat o la immigració des del punt de vista dels infants.

Un conte per explicar amb ulls d’infant: què és una guerra?

Les imatges de l’exposició van acompanyades d’un relat de ficció en primera persona, que posa en veu d’un infant sirià la història de com va viure la guerra, la fugida de Síria, l’arribada i la vida al camp de refugiats d’Idomeni. Les responsables d’aquesta idea i del conte –Noemí Cuixart, infermera pediàtrica i adjunta a la Direcció del CAPI Barcelona Esquerra, i Jordina Cunill, treballadora social del centre– van pensar que aquesta seria la millor forma d’explicar a qualsevol infant de casa nostra què pot significar per a una criatura, des de la seva mirada innocent, viure una guerra i la lluita per la supervivència quan ha de fugir de casa seva i arribar a un camp de refugiats.

El CAPI Barcelona Esquerra és un projecte d’atenció pediàtrica integral –primària, especialitzada i d’urgències– de gestió compartida entre l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, el Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE) i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Barcelona, 20 de desembre de 2016

Convocatòria: inauguració de l’exposició Mai cap infant ha començat una guerra. Un viatge al camp de refugiats d’Idomeni

 • Quan: 22/12/2016, 18 h
 • Lloc: CAPI Barcelona Esquerra
  C. Numància, 7-13, 1a planta, 08028 Barcelona

Hi assistirà la pediatra Eva Galofré, artífex de les fotografies


Més informació:

 • Exposició Mai cap infant ha començat una guerra. Un viatge al camp de refugiats d’Idomeni
  • Del 22 de desembre de 2016 al 2 de febrer de 2017, entrada lliure
  • CAPI Barcelona Esquerra. Numància, 7-13, 1a planta, 08028 Barcelona
  • De dilluns a divendres (no festius), de 8 h a 20 h
Anuncis