10/04/2017 Nota de premsa

La treballadora social sanitària Pepita Rodríguez rep la Medalla d’Or 2017 del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

  • Pepita Rodríguez ha estat al capdavant de la gestió del treball social de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS durant 9 anys i, actualment, s’ha centrat en la tasca assistencial

La treballadora social Pepita Rodríguez ha estat premiada amb la Medalla d’Or 2017, en la categoria de significació del treball social en el moment actual, pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya en un acte celebrat el 6 d’abril de 2017.

Pepita Rodríguez ha estat al capdavant del treball social de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS durant 9 anys i, des de fa uns mesos, continua la seva tasca com a treballadora social sanitària al CAP Casernes. La seva carrera professional a l’ICS va començar l’any 1983 a la Unitat de Cremades de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el 1988 es va incorporar al CAP Casc Antic. Gairebé 30 anys en què ha treballat per impulsar i donar valor al treball social en l’àmbit de l’atenció primària.

Durant l’acte, els seus companys de professió han destacat el compromís, el talent, la capacitat de lideratge i d’entrega de Pepita Rodríguez, que l’han situada com a referent en el camp professional del treball social. En la seva nova etapa al CAP Casernes, continuarà desenvolupant aquesta professió per donar una resposta psicosocial a situacions personals i socials cada cop més complexes. Segons les seves paraules, una professió que s’ocupa d’estar al costat “de la mare sola que ha donat a llum un nadó; de la cuidadora de la mare amb Alzheimer, que està desbordada; de les persones a qui diagnostiquen malalties oncològiques, neurodegeneratives o mentals; de la infermera que ve d’un domicili amb la sospita que una persona no està ben atesa per la seva família, o del pediatre que intenta objectivar possibles negligències en l’atenció que rep un nen.”

Han assistit a l’entrega del premi, en representació de la Gerència d’Àmbit, el responsable de treball social de l’Àmbit, Jordi Riba; la directora assistencial, Belén Enfedaque; la responsable de l’ASSIR, Cristina Martínez, així com molts professionals de treball social i infermeria dels equips d’atenció primària de l’Àmbit.

En aquesta celebració, presidida per la degana del Col·legi, Núria Carrera, també s’ha premiat amb la Medalla d’Or a Eulàlia Fontanals, en la modalitat de trajectòria professional. Han participat a la taula de benvinguda Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Ricard Fernández, gerent de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, i Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Més informació:

Anuncis