08/04/2015 NOTA DE PREMSA

Els professionals d’atenció primària de Barcelona de l’ICS compartiran experiències en la 1a Jornada de Salut Comunitària

  • La trobada pretén fomentar el treball en xarxa en el desplegament de les activitats comunitàries en què participen els professionals dels equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut
  • Amb el lema “A prop de la comunitat”, la Jornada destaca el paper prioritari dels centres d’atenció primària com a primer agent implicat en el sistema de salut

Aquest dijous, 9 d’abril de 2015, tindrà lloc la Primera Jornada de Salut Comunitària “A prop de la comunitat” de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat, per promoure l’intercanvi d’experiències entre els professionals de medicina de família, infermeria, atenció a la ciutadania i treball social dels diversos centres de salut de la ciutat. A la Jornada, que reunirà 200 professionals de l’atenció primària de l’ICS de Barcelona, s’hi han presentat una cinquantena de treballs.

La salut comunitària és un conjunt d’accions encaminades a millorar la salut d’una comunitat, entenent la salut en el seu concepte més ampli i no simplement com l’absència de malaltia. Es fonamenta en tres eixos principals: la promoció de la salut, l’enfocament dels determinants socials i la participació comunitària.

Amb la iniciativa de la celebració de la Jornada de Salut Comunitària, la Gerència de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat fomenta el treball en xarxa en el desplegament de les activitats comunitàries en què participen els equips d’atenció primària i marca els elements estratègics globals que han de fer-se visibles i que han de tenir un pes específic dins l’organització.

La presentació de l’acte anirà a càrrec del doctor Rafael Ruiz, gerent de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS. Com a convidats hi intervindran el doctor Andreu Segura i la doctora Carmen Cabezas, ambdós com a representants del Departament de Salut, i la doctora Maribel Pasarin, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

La conferència inaugural, que porta per títol “Plantejament de la salut comunitària al segle XXI”, anirà a càrrec del doctor Andreu Segura, secretari de la Comissió Interdepartamental del Pla de salut pública del Departament de Salut.

La Jornada se celebra a l’Auditori Novartis de Barcelona.

Barcelona, 8 d’abril de 2015

 

Més informació:

Anuncis

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s