06/04/2017 Nota de premsa

Els usuaris i els professionals de la Línia Pediàtrica Maragall pintaran els espais de pediatria en una jornada participativa

  • L’associació sense ànim de lucre ARTISTLOVE guiarà tot el procés per fomentar la participació ciutadana en un espai de convivència comunitària sense perdre de vista la part artística

El dissabte 8 d’abril de 2017 tindrà lloc una jornada de pintura mural participativa, de 9 a 16 h, per decorar els espais de la Línia Pediàtrica Maragall, ubicada a la 1a planta del Centre d’Atenció Primària (CAP) Maragall. En aquesta iniciativa poden col·laborar els usuaris de 5 a 14 anys i els professionals de la Línia Pediàtrica Maragall i del CAP Maragall i les seves famílies.

Amb aquest projecte, l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS ha fet un pas més i, a part de millorar l’experiència dels infants en les visites periòdiques al seu equip de pediatria, s’ha proposat promoure l’acció comunitària per generar vincles més sòlids entre els professionals i la població infantil de referència, així com també col·laborar i donar visibilitat a entitats sense ànim de lucre com ara ARTISTLOVE, que centra els seus esforços a potenciar la transformació social.

En la jornada, els participants pintaran l’espai seguint el disseny realitzat per ARTISTLOVE, que està basat en una sessió fotogràfica que es va fer als usuaris, als professionals i a les seves famílies, el 24 de març al centre mateix.

Fa més de quatre anys que l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat utilitza la decoració amb dibuixos dels serveis de pediatria per facilitar la interacció amb els infants. És el cas de les sales d’espera pediàtriques del CAP Guineueta –obra d’Ignasi Blanch i els seus alumnes d’il·lustració de l’Escola de la Dona–,del CAP Drassanes i del Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra i del CAPI Casernes.

Vuit grans unitats pediàtriques d’atenció primària a Barcelona Ciutat

A la ciutat de Barcelona, a més dels serveis de pediatria propis de cada centre d’atenció primària, hi ha vuit grans unitats d’assistència pediàtrica d’atenció primària de l’ICS, anomenades línies pediàtriques, que aglutinen l’assistència sanitària a la infància en els seus territoris de referència. Aquestes vuit línies pediàtriques són Drassanes, Manso, Maragall, La Marina, Pare Claret, Rio de Janeiro, CAPI Barcelona Esquerra i CAPI Casernes, que s’han constituït per treballar més eficaçment en qüestions assistencials, formatives i de coordinació interna i externa. Es tracta, en definitiva, de donar una millor atenció de salut a la població infantil.

Informació pràctica

  • Dia: 8 d’abril de 2017
  • Hora: de 9 a 16 h
  • Lloc: Línia Pediàtrica Maragall, ubicada a la 1a planta del CAP Maragall
  • Inscripcions: al taulell de la 1a planta del CAP Maragall per franges horàries

Més informació:

Anuncis