Jornada de reflexió de treball Social: Junts arribem més lluny

TS2015El divendres 24 d’abril va tenir lloc la Jornada de Reflexió “Junts arribem més lluny” dels treballadors i les treballadores socials de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut.

Es van presentar tres experiències molt representatives de l’activitat d’aquest col·lectiu de professionals en la salut de les persones en diferents barris de la ciutat de Barcelona: un de relacionat amb el treball social pediàtric a Nou Barris i Passeig Maragall; un altre, amb el suport social en situació crisi econòmica a La Mina; i el darrer amb l’edició del llibre La Lita i els determinants socials de la salut, a Horta i El Carmel. la_lita

Atenent a l’augment de demandes d’atenció que han experimentat les consultes d’aquests professionals en els darrers anys, la Jornada va facilitar un espai per reflexionar a l’entorn de la pràctica mateixa, la seva organització i la visualització de la tasca d’aquests professionals en el sector sanitari. Sempre, amb l’objectiu de contribuir a augmentar l’eficiència i a proporcionar la millor atenció a la ciutadania. Mitjançant el treball en equip i el consens, els professionals van fer propostes i van definir estratègies per gestionar la demanda, desenvolupar el treball social clínic i aprofundir en la recerca dels factors socials que intervenen en els processos de salut i de malaltia.

El doctor Rafael Ruiz, gerent de l’Àmbit, va destacar la necessitat de continuar encoratjant la feina d’aquests professionals en l’atenció primària perquè són peces clau per millorar la salut de les persones, ja que el 80% dels determinants de la salut són socials. La coordinadora de Treball Social de l’ICS, Mar Peña, va destacar la feina dels treballadors socials que no només han de resoldre situacions familiars difícils sinó que també han d’arribar a aquells pacients que no ho demanen.

bàner_junts2

 

Seguiment de la jornada a Twitter #apicsbcnTSocial

Consulta la Nota de premsa

Galeria d’imatges

Anuncis

4 respostes a Jornada de reflexió de treball Social: Junts arribem més lluny

 1. GLÒRIA PADRÓS ha dit:

  molt encertada la visió global de la nostra intervenció

 2. GLÒRIA PADRÓS ha dit:

  què haig de fer per inscriure’m a la jornada?
  Glòria Padrós TS 7989

  • @apicsbcn ha dit:

   És una jornada interna per treballadors socials de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat. Farem el seguiment de la jornada a Twitter amb #apicsbcnTSocial i una entrada al blog amb algunes conclusions. Moltes gràcies pel teu interès!

  • pepita rodríguez molinet ha dit:

   Ho sentim! no és possible inscriure’s a la Jornada, és interna pels treballadors/es socials de l’ Àmbit Barcelona ciutat. Més endavant intentem fer alguna d’oberta!

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s