Nota de premsa 21/06/2016

Una delegació d’un hospital de Xile visita els CUAP de Barcelona de l’ICS per aplicar al seu país el mateix model d’èxit que s’usa a les urgències de l’atenció primària

  • Responsables d’Urgències i de Laboratori de l’Hospital San Francisco de Xile han volgut conèixer l’organització de les urgències d’atenció primària de Barcelona ciutat de l’Institut Català de la Salut i els protocols de relació amb les urgències hospitalàries

Directius de l’Hospital San Francisco de Pucón –localitat situada a 800 quilòmetres al sud de Santiago de Xile– han visitat aquesta setmana els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) Sant Martí, Manso i Casernes, tres dels quatre CUAP de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut, per conèixer el model d’èxit que coordina les urgències d’atenció primària amb els circuits d’atenció hospitalària urgent.

Els dos representants de l’Hospital xilè han conegut les dinàmiques de treball dels professionals dels CUAP Sant Martí, Manso i Casernes, on han comprovat l’eficàcia dels protocols de triatge de les visites per distribuir els casos d’urgència segons la seva gravetat entre els boxs dels centres, equipats fins i tot amb instrumental quirúrgic. La comitiva de l’Hospital San Francisco de Pucón està formada pel cap d’Urgències, Roberto Stange, i la cap del Laboratori Clínic, Edith Guzmán.

És la segona vegada que responsables d’aquest centre hospitalari de Xile viatgen a la ciutat de Barcelona per conèixer els CUAP de l’ICS, ja que l’any 2015 dos directius van ser els encarregats de fer la primera visita, mitjançant la qual es van començar a establir les bases perquè alumnes universitaris xilens puguin fer estades formatives als centres de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

Pere Subirana, director de la Unitat d’Atenció Continuada i Urgent de l’Àrea Muntanya-Dreta de Barcelona de l’ICS, ha obert avui les portes del CUAP Casernes a la comitiva de l’Hospital xilè, que també ha estat rebuda per membres de l’equip directiu i professionals del centre.

visita_urgencies-laboratori_hospital_Xile_CUAP_APBCN_2016

Armando Casado amb la delegació xilena

Armando Casado, director de la Unitat d’Atenció Continuada i Urgent de l’Àrea Esquerra-Litoral de Barcelona de l’ICS, va guiar ahir la visita a les instal·lacions dels CUAP Sant Martí i Manso.

Quatre centres d’assistència urgent des de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS

La mitjana de visites del CUAP Sant Martí durant el 2015 ha estat de 90 de diàries els dies feiners i de 187 visites al dia els cap de setmana. En el mateix període, el CUAP Manso va fer una mitjana de 134 visites cada dia feiner i 224 cada dissabte i diumenge. També el CUAP Casernes ha arribat a les 72 visites de mitjana els dies feiners i a les 157, els caps de setmana. Avui, la ciutat ja disposa d’un total de quatre CUAP (Sant Martí, Manso, Casernes i Horta) de l’ICS, que obren les 24 h del dia, els 365 dies de l’any. A més, també té tres punts d’atenció continuada (PAC), a Ciutat Meridiana, La Mina i Montcada i Reixac, que ofereixen assistència sanitària per a urgències de complexitat baixa i mitjana.

Anuncis